Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[FOTO] 1+1 Meridyen’in mezuniyetini canlı verdi

Ukrayna’da 2010-2011 eğitim dönemi bugün çalan son zil ile sona erdi. Başkent Kiev’de Türk ve Ukraynalı müteşebbislerce 2001 yılında açılan Uluslararası Meridyen Okulu bahçesinde gerçekleşen son zil törenini ülkenin en popüler TV kanalı 1+1 canlı yayında ekranlara taşıdı.

Öğrenci velilerinin de hazır bulunduğu etkinlikte, okulun bulunduğu Podol İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından başarılı öğretmen ve öğrencilere ödüller verildi. Okulun 10. mezunları kendileri için özveri ile çalışan öğretmenlerine teşekkür ederken, öğrenci velileri de okul kurucularına böyle bir okulu açtıklarından dolayı minnettar olduklarını ifade etti.

MEZUNLARIN YÜZDE 99’U ÜNİVERSİTELİ

2001’de 52 öğrenci ile faaliyete başlayan Uluslararası Meridyen Okulu, Ukrayna basının yaptığı derecelendirmelerde, başkent Kiev’deki bütün köklü okullara fark attı.

Avrupa Uluslararası Okullar Birliği (ECIS) üyesi de olan okulun öğrencilerinin yüzde 99’u üniversiteye yerleşiyor. Kendi isteğiyle üniversite okumayan yüzde birlik oran ise seçtikleri sanat ve meslek dallarında erken yaşta yakaladıkları başarılarıyla dikkat çekiyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]