Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da sigara içmeyi bırakanların sayısı her geçen gün artıyor

Ukrayna’da yetişkinlerin sigaraya ilişkin eğilimlerini tespit etmek için yapılan bir ankete göre sigarayı bırakanların oranın her geçen yıl arttığı ortaya çıktı.

Ukrayna Başbakanlığı ve Uluslararası Sağlık Korumu Organizasyonun işbirliğiyle yapılan çalışmaya, ülke genelinde 8 bin 173 kişi katıldı. Anketin sonuçlarına göre, günlük hayatta sigara tüketimi son 5 yıl içerisinde devamlı olarak düşüyor. 2005 yılında erkeklerin yüzde 62’si her gün sigara içerken, 2010 yılında her gün sigara içen erkek oranı yüzde 45 seviyesine düştü. Beş yıllık bir dönemde sigara içen bayanların sayısı da yüzde 17’den yüzde 9’a indi.

Yapılan anket Ukraynalıların yüzde 90’ının kamuya açık alanlarda sigara içme yasağını desteklediğini ve sigara içenlerin de yüzde 68’inin sigarayı bırakmayı düşündüğünü ortaya koydu.

Öte yandan, Ukrayna’da 2000 yılında sadece halkın yüzde 48’u sigara reklamlarının yasak olmasından yana tavır sergilerken, bu oran 2010 yılında yüzde 70 seviyelerine çıktı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]