Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna muhalefet lideri Timoşenko: Başka ülkeye sığınmayacağım

Ukrayna’da geçtiğimiz yıl iş başına gelen ve Rusya yanlısı olarak bilinen iktidar, Batı yanlısı eski iktidar üzerindeki baskısını artırıyor. Hakkında açılan davalar sonucunda savcılık ve mahkeme kapısından ayrılamayan eski Başbakan Yuliya Timoşenko bugün mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Timoşenko, kendisine yöneltilen “Başka bir ülkeye sığınma talebinde bulunacak mısınız?” Sorusuna cevaben “Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç benim bu ülkeden gitmemi çok bekler. Ülkemden başka bir ülkeye sığınmayı düşünmüyorum. Esas bir zaman gelecek ve o zaman onlar kaçacak yer arayacak. Şimdi ülkede bir sürü yolsuzluk var.” dedi.

Timoşenko’nun kabinesinden eski Ekonomi Bakanına geçtiğimiz günlerde Çek Cumhuriyeti’nin siyasi sığınma hakkı tanımasını değerlendiren muhalefet lideri şu şekilde konuştu; “Bu hadise Ukrayna’da politik baskının olduğunun kabul edildiğinin göstergesidir. Çünkü dünyada sığınma hakkı sadece politik baskı ve adaletin olmadığı rejimlerin olduğu ülke vatandaşlarına tanınıyor.”

Çek Cumhuriyeti, tarafından siyasi hakkı tanınan Timoşenko’nun müttefiklerinden biri olan Bohdan Danilişin, geçen yıl ekim ayında Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da tutuklanmıştı.

Mahkeme Timoşenko hakkında da yurt dışına çıkma yasağı koydu. Son dönemlerde, Timoşenko zamanının büyük kısmı hakkında açılan davalar nedeniyle başsavcıya ifade vermekle geçiriyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]