Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yusuf Gümüş: “Bekleyen domatesler çöpe gidecek” [ÖZEL FOTO]

Ukrayna sınırlarında bekleyen Türk TIR’larının kontrollü bir şekilde geçişine izin verilirken Ukrayna’nın 4 Haziran’da başlattığı; domates, patates, patlıcan ve biber ithalatını geçici olarak durdurma kararı hâlihazırda devam ettiği için yasak kalkana kadar Türkiye’den, Ukrayna için bu türden yeni ürün çıkışı yapılamayacak.

10 Haziran itibariyle Ukrayna sınırından geçiş izni alan Türk TIR’ları da başkent Kiev haline ulaşmaya başladı. Kiev halinde yaş meyve sebze ticareti yapan esnaf ise merakla bekliyor. Ellerinden telefon düşmeyen Türk işadamları günlerdir Ukrayna sınırında bekleyen domateslerin durumlarını merak ediyor.

Kiev halinde Cihan’a konuşan Yusuf Gümüş, “Bütün TIR’larımız geri döndü bizim. Mallarımız geri döndü. Sıkıntı yaşadık. Ama şu an kısmen olarak daha doğrusu geçici olarak sorun çözülmüş durumda. 15 gündür bekleyen TIR’larımız var bizim. Onları bırakacaklar ama büyük ihtimalle çöpe dökülecek. 15 günlük domatesi paraya dönüştürme imkânımız yok. Bundan sonra ithalat yasağı kalksa bile yerli domates çıktı. Bu saatten sonra buraya Türk domates getirmek ne bizler için ne Türkiye için bir fayda sağlamaz.” şeklinde konuştu.

YUNUS ERDOĞDU KİEV CİHAN

 

HABERİ ZAMAN GAZETESİNDE OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

 

HABERİ GOOGLE’DA OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]