Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

NATO Genel Sekreteri Rasmussen füze kalkanı için Kiev’e geliyor

Halkın tepkisinden dolayı NATO üyelik sürecini askıya alan Ukrayna, üye olmadan NATO ile işbirliğini geliştirmeye devam ediyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, 24 Şubat tarihinde bir günlüğüne Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geleceği bildirildi.

Rasmussen ise Kiev ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada; “Avrupa ve Atlantik ülkelerinin füze kalkanı sisteminin yapımına Ukrayna’nın ne tür bir katkıda bulanacağı konusunda bilgi alacağız. Füze kalkanı projesi kararını 2-3 ay önce aldık. Proje henüz gelişme aşamasında. Bu projeye Rusya’yı da davet ettik.” dedi.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen’in, Kiev temasları çerçevesinde; Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile Başbakan Nikolay Azarov tarafından kabul edilmesi bekleniyor. NATO Genel Sekreteri, Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grişenko ile bir araya gelecek. Rasmussen, Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi öğrencilerine hitap edecek.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]