Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Donetsk’te diyalog konuşuldu

Ukrayna sanayisinin başkenti Donetsk’te yöneticiler ve halk arasındaki diyaloğun gerekliliği konusu geniş bir uzman halkası tarafından analiz edildi.

Avrupa ve Asya sınırlarını bile aşma kertesine gelen Diyalog Avrasya Platformu (DAP), Donetsk Milli Devlet Üniversitesi ve Ukrayna Milli Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün Donetsk Şubesi “Toplum ve Yönetim Arasındaki Diyalog Bağlamında Toplumlar Arası Uzlaşma” adlı ortaklaşa 9 Şubat, 2011 tarihinde Donetsk’te bir panel düzenledi.

Entelektüel katılımcılar sadece Ukrayna’da değil son dönemde dünyanın birçok ülkesinde devam eden siyasal krizlerde eksikliği hissedilen yöneticiler ve halk arasındaki diyalog gerekliliğini enine boyuna tartıştı.

Ülke içinde toplumlar milletlerarası diyalog sürecini ve problemlerini müzakere edip, farklı millet ve halklar, devlet ve toplum arasındaki anlaşma ve uzlaşmanın geliştirilmesi bağlamında somut tekliflerini sundu.

Panelde, organizatör olarak Ukrayna Milli Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Donetsk Şubesi Başkanı Yuriy Makahon, DAP Dönem Başkanı ve Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Volodemir Serhiyçuk ve DAP Ukrayna Koordinatörü Gökhan Demir, sunumlarını yapmak üzere Donetsk Valiliğini temsilen azınlık ve dinlerden sorumlu Olga Maştakova, Donetsk Belediyesini temsilen meclis üyesi Olga Tseselska, Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Sosyoloji Fakültesi Dekanı Andriy Horbaçık, Donetsk Milli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nikolay İvanıtsın, Milli Stratejik araştırmalar Enstitüsü Müdürü Maksim Rozumniy, Türkiye’de İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Vedat Demir ve Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Dermenci yer aldı.

Paneldeki sunumları daha sonra; “Bölgesel açıdan uluslararası ekonomik ilişkilerin gelişim problemleri ve yabancı sermayelerin çekilmesi” adlı bilimsel bir mecmuada toplanacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]