Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Belarus sınır kapılarının araç geçiş kapasitesini arttıracak

Ukrayna’nın kuzey komşusu Belarus iki ülke arasındaki sınır kapılarının geçiş kapasitesinin arttırılmasını istiyor.

Belarus Hükümeti tarafından onaylanan program çerçevesinde 2011-2015 yılları arasında Ukrayna ve Belarus arasında araç geçişinin sağlandığı 4 gümrük kapısında altyapıyı geliştirerek geçiş kapasitesini arttıracak.

Belarus’un gümrük kapılarını restore etmesinin başlıca gerekçesi ise çevre ülkeleri olan; Ukrayna Litvanya, Letonya ve Polonya ile gümrük birliği yapması olarak açıklandı.

Hâlihazırda Belarus’ta 24 sınır kapısından günlük araç geçiş sayısı 21 binin üzerinde. Belarus sınırlarından giren araçların yaklaşık yüzde 70’i ise transit geçiyor. Belarus hükümeti altyapı çalışmaları ile birlikte 2015 yılına kadar sınırların günlük araç geçiş kapasitesini 35 bin araca çıkarmayı hedefliyor.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]