Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu’na 64. hükümeti kurma görevini verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kez hızlı davrandı. Ve seçimlerin ardından 17. gün 64’üncü hükümeti kurmak görevini en yüksek oyu olan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Konya Milletvekili sıfatıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verdi.

 

TBMM’de milletvekili yeminini etmesinin ardından Başbakanlık Resmi Konutu’na geçen Davutoğlu, daha sonra hükümet kurma görevini almak için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gitti. Davutoğlu’nun Saray’da Erdoğan’la görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürdü. Davutoğlu’nun hükümet listesini perşembe veya cuma günü Erdoğan’a sunacağı belirtiliyor. Erdoğan’ın listeyi onaylamasının ardından en geç bir hafta içinde hükümet programı okunacak ve iki gün sonra da güven oylaması yapılacak.

 

Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimi sonrasında hükümeti kurma görevini vermek için TBMM Başkanlık Divanı’nın belirlenmesini (32 gün) beklemişti.

‘GÜÇLER AYRILIĞI’ HATIRLATMASI

Bu arada, Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen 105. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Türkiye’nin yeni dönemde en önemli önceliğinin yeni bir anayasa olduğunu söyledi. Güçler ayrılığı prensibine dayanan bir anayasa yapmak istediklerini anlatan Davutoğlu, “Türkiye’nin ihtiyaçlarına uygun demokratik bir anayasayı da hayata inşallah geçireceğiz. Artık Türkiye, demokrasi ruhuna uymayan darbe anayasasıyla yönetilemez. Güçler ayrılığı prensibine, insan onuruna dayalı özgürlükçü bir anayasa en büyük ihtiyacımızdır.” ifadelerini kullandı.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]