Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da yabancılara artık toprak satılmayacak

Verimli topraklarıyla dikkat çeken Ukrayna’da, hazırlanan yeni yasa tasarısıyla birlikte yabancı ülke vatandaşlarına toprak satışı durdurulacak.

Devlet Toprak Kaynakları İdaresi Başkan Yardımcısı Nikolay Kalyuşniy yaptığı açıklamada toprak yasasını değiştirmek istiyoruz, yapılacak düzenlenme ile yabancılara toprak satışının iptal edileceğini belirtildi.
Yasa tasarısı ile birlikte Ukrayna genelindeki bütün araziler başbakanlık veya tarım bankalığı bünyesinde kurulacak bir fona devredilecek. Bu fonun ilk icraatı ise daha önce köylülere ücretsiz dağıtılan fakat vatandaşın üzerine almadığı için sahipsiz kalan 3 milyon hektar toprağı geri almak olacak. Söz konusu toprak fonu aynı zamanda toprak satış ve kiralanması işlemlerini de yürütecek.

Yeni toprak tasarısı ile toprağını satmak isteyen vatandaş; önce fona, komşusuna, çiftlik sahiplerine, daha sonra yerel yönetime satmak istediğini bildirecek. Bir ay içerisinde vatandaşın toprağına söz konusu alıcılardan talep gelmezse vatandaş toprağını istediği kişiye satabilecek.

Geçtiğimiz günlerde Nikolay Kalyuşniy toprak fiyatlarına ilişkin bir açıklamada da, hâlihazırda Ukrayna genelinde standart fiyatının hektar başına bin 500 dolar olduğunu, bu fiyatın yıl sonuna kadar ikiye katlanabileceğini söylemişti.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]