Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Odesa’daki tramvay fıkralarıyla dereceye girdi

Ünlü Forbes dergisi tarafından dünyadaki; en güzel manzaralı, en kalabalık, en uzun hat gibi özelliklere sahip 12 meşhur tramvay hattı belirlendi. Ukrayna’nın Odesa şehrindeki tramvay hattı ise en çok fıkralara konu olması özelliğiyle ilk 12. sırada yerini aldı. Üzerinde en çok fıkra, anekdot anlatılan Odesa tramvayı, bu yönüyle bir çok şehrin tramvayını geride bırakmayı başardı.

Odesa tramvayı ünlü komedyenler; İsaak Babel, İllya İlf, Yevgeniy Petrov ve Mıhayl Jvanetskiy tarafından anlatılan binlerce fıkradaki olayların geçtiği başlıca mekân olma özelliğini taşıyor.

Odesa tramvayından başka da Avusturya Pestlingbergban’daki en sarp yola sahip tramvay, İsrail’deki kurşungeçirmez tramvay, Portekiz Lizbon’daki dar caddelerden geçen tramvay, Rusya Volgagrad’daki gömme tramvay, ABD San Francisco’nun asma tramvayı farklı özellikleriyle derginin listesine girdi.

KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]