Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

RTÜK’ten ‘Muhteşem Yüzyıl’a ceza geldi

RTÜK, Show TV’de yayınlanan ve yoğun eleştirilere neden olan Muhteşem Yüzyıl dizisi için yaptığı toplantıda gelen şikayetleri değerlendirdi. RTÜK’ün toplantısından Muhteşem Yüzyıl dizine ceza çıktı. Ayrıntılar şöyle:

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bugün yaptığı toplantıda tartışma yaratan Muhteşem Yüzyıl dizisini masaya yatırdı.

RTÜK, tartışmaya neden olan Muhteşem Yüzyıl dizisine uyarı cezası verdi. Kurum aykırılığın tekrarı halinde dizinin yayınını 1-12 kez durdurabilecek.

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, RTÜK’ün bugünkü haftalık toplantısında, Show TV’de geçtiğimiz hafta yayımlanmaya başlanan Muhteşem Yüzyıl adlı diziyle ilgili hazırlanan uzman raporu da gündeme alınarak değerlendirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: ”Yapılan değerlendirmeler sonucunda, söz konusu dizi filmde 3984 Sayılı Yasanın 4. Maddesinin ‘yayınların toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olmaması’na ilişkin (e) bendinin, tarihe mal olmuş bir şahsiyetin mahremiyeti konusunda gerekli hassasiyet gösterilmemek suretiyle ihlal edilmiş olduğuna ve ilgili yayın kuruluşunun 3984 Sayılı Yasanın 33. Maddesi gereğince uyarılmasına karar verilmiştir.

3984 Sayılı Yasanın 33. Maddesine göre, Üst Kurul, öngördüğü yükümlülükleri yerine getirmeyen, izin şartlarını ihlal eden, yayın ilkelerine ve bu Kanunda belirtilen diğer esaslara aykırı yayın yapan özel radyo ve televizyon kuruluşlarını uyarır veya aynı yayın kuşağında açık şekilde özür dilemesini ister.”

TALEBE UYULMAZSA YAYIN DURACAK

Bu talebe uyulmaması veya aykırılığın tekrarı halinde ihlale konu olan programın yayınının, 1- 12 kez arasında durdurulacağı ifade edilen açıklamada, söz konusu programla ilgili olarak RTÜK’e 11 Aralık 2010 tarihinden itibaren pek çok şikayet geldiği bildirildi. Şikayetlerde genel olarak programın yayından kaldırılmasının talep edildiği belirtilen açıklamada, ancak RTÜK’ün programlara yayınlanmadan önce müdahale etme veya programları yayından kaldırma yetkisi bulunmadığı vurgulandı.

75 BİNE YAKIN ŞİKAYET GELDİ

RTÜK’e 2010 yılının 9 aylık döneminde 64 bin 664 vatandaş bildirimi yapılırken yalnızca “Muhteşem Yüzyıl” dizisiyle ilgili 11 Aralık – 6 Ocak tarihlerinde 74 bin 911 şikâyet gelmişti.

Haber7

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]