Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemMağdur KürsüsüVideo

ÖZEL | Ukrayna polisi, 5 çocuğuyla kapıya atmak istenen Türk babayı korudu

Kendisinden habersiz oturduğu ev satılan Türk babayı, "tapuyla" evini basanlara karşı polis korudu.

Ukrayna’nın, Dnipro şehrinde Türk baba beş çocuğu ve eşiyle oturduğu evi, bankadan satın alan kişiler aileyi evden atmak istedi. Birisi avukat 8 kişilik gurup ile evi basan şahsıların bu girişimine Ukrayna polisi engel oldu.

UkraynaHaber.com’a özel açıklama yapan Aydın Alkan, “7 kişilik bir aileyi zorla dışarı atmaya çalıştılar ve yine geleceklerini söylediler. Mahkemenin evi boşaltma kararını tanımıyoruz diye birisi avukat 8 kişilik zorla daireyi boşaltmamızı istedi. Polis bu girişime engel oldu. Hangi yüzyılda yaşıyoruz. Davalı bir dairem var ve mahkeme kararı var elimizde. Bu daireye kimse bir işlem yapamaz ve karışamaz mahkeme sonuçlanmayana kadar. Ancak evi alan şahıs polis ve avukat göndererek daireyi boşaltın demiş. Dairede ben ve eşim 5 çocuğumuz ile yaşıyoruz. Üç gündür gelip biz böyle rahatsız ediyorlar.” dedi.

Aydın Alkan’ın kaydettiği videolarda polisler gelen guruba, “Sizler kanunu çiğniyorsunuz. Sizin de, evde yaşayanların da ellerinde yasal evraklar var. Zor kullanamazsınız kapıyı kıramazsınız.” diyerek evden çıkartma girişimine engel oldu.

Aydın Alkan, kredi borcu olan evi kendilerinden habersiz düşük fiyata iflas eden bankada alan şahısların üç gün üst üste eve geldiğini bildirdi.

“BANKA KAPANIYOR KREDİ BORCU OLAN EVLERİ KAFASINA GÖRE SATIYOR”
Ölen eşi Larisa Anetolivna adına kayıtlı evin, eşi hayatını kaybettikten sonra ondan olma 11 ve 17 yaşındaki çocuklarına kaldığını belirten Alkan, kredi çektikleri bankanın kapanacağını o nedenle de kredi borcu olan evleri kafasına göre sattığını ifade etti.

Eşinin hayat sigortası olduğunu ve paranın da banka tarafından alındığını iddia eden Alkan, kendilerinin kanun dışı bir işlem yapmadıklarını, konuyla ilgili olarak Türk konsolosluğunu da haberdar ettiklerini, T.C. Dışişleri Bakanlığının devreye girmesini beklediklerini dile getirdi.

Zapororijya şehrinde kafe işleten Alkan hadiseyle ilgili olarak: “Uluslararası bir skandal istemiyoruz. Kanun tanımayan mafyalar var. Bankanın satması normal ödenmemişse 100 bin dolar kredi aldık. 35 bin dolar borcumuz kalmış ve banka ilk bize satması lazım iken bizden habersiz oturduğumuz evi başkasına satamaz. Üstelik biz krediyi aldığımızda bir dolar grivna 5 idi. Grivna değer kaybedince biz borcumu bir dolar 8 ila 16’dan ödemek zorunda kaldık. İlk eşimden 2 çocuk yetim, ikinci eşimden de 3 çocuk var. Banka haber vermeden sattığı için kanun bizde yana olduğuna eminiz. Avukatımız var ve olayı takip ediyor. Zorla boşaltmak istiyorlar. Bizim oturumuz bu evde kayıtlıydı. Evden benim ve çocuklarımın adres kaydını silmişler. Hiç kimse bu eve bir işlem yapamaz ve kimseyi de çıkaramazlar. Evin faturalarını düzenli ödememize rağmen elektriğimizi de kestirdiler.” açıklamasını yaptı.

Evde işlem yapmak için karşı tarafın çocukların reşit olmasını beklemek zorunda olduğunu iddia eden Alkan, işlemlerin yangından mal kaçırır gibi yapıldığı, ne olduğu belli olmayan tiplerim polisi gelince kaçtıklarını dile getirdi.

EVİ ALAN ŞAHSIN AVUKATI DURUMU ANLATTI

Evi alan şahısın avukatı ise tarafımıza yaptığı açıklamada, “Larisa Anetolivna, 2006 yılında Finans ve Kredi Bankası’ndan 100 bin dolar kredi çekip evi aldı. Bu krediden sadece 8 bin dolarını ödediler, 92 bin dolar borç kaldı. Aydın Alkan ile hayatını kaybeden kadın ile resmi evli değil. Bizim bildiğimiz kadar Alkan, Türkiye’de resmi evli gözüküyor. Alkan hem vefat eden hem de şimdiki eşi ile resmi evli değil. 2014 yılında kadın hayatını kaybetti ve kredi ödemelerini durdurdular. 4 yıl boyunca hiçbir şekilde iletişim kurulmadı. Banka evin borcunu finans şirketine devretti. Aydın yine hiçbir şekilde banka ile irtibat kurmadı. Finans şirketi de borcu başka birisine aktardı. Şimdi ise üçüncü ele geçti. 2018 yılının sonunda başka birisine geçti. 92 bin dolar borç ödenmedi. Borcun yaklaşık 60 bin doları kredi faizi, evin ana parası ise yaklaşık 40 bin dolar civarında .” dedi.

Annesi hayatını kaybettiğinde geride kalan çocukların vasileri ve diğer akrabalarının da borçla ilgilenmediğini iddia eden Avukat, çocukların bankanın kağıtlarına işlenmediğini, evde kayıtlı çocuk gözükmediğini söyledi.

Avukat ayrıca evin kamu (su, elektrik, gaz gibi)giderlerinin de ödenmediğini evin çok borcunun biriktiğini,  kesintilerin borç nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

NOT: İhbar hattına gelen çok özel videolar paylaşıyoruz. İzlemek ve kaçırmamak için youtube kanalını takip ediniz ve uyarıları açınız.

Youtube kanalı takip ediniz: youtube.com/ukraynahaber

UkraynaHaber.com WhatsApp ihbar hattı herkese açık…

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]