Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Rebrov, ne şampiyonluğu ne de kupayı Lucescu’ya vermedi

Ukrayna Kupası finalinde penaltılar sonucu Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Şahtar Donetsk’i 5-4 yenen Dinamo Kiev mutlu sona ulaştı.

Donetsk’in ayrılıkçıların kontrolüne geçmesi nedeniyle sahasız kalan Şahtar Donetsk’in mağduriyetini fırsata çeviren Rebrov’un öğrencileri, ilk olarak Ligde şampiyonluğu daha sonra da Ukrayna kupasını alarak sezonu 2 kupayla kapatmayı başardı.

Sergiy Rebrov önderliğindeki Dinamo Kiev, NSK Olimpiskiy Kiev Stadyumu’nda, Mircea Lucescu komutasındaki Şahtar Donetsk’i ağırladı. Ukrayna Kupası’nı almak için iki takım kıyasıya mücadele etti. Normal süresi ve uzatmalar golsüz eşitlikle tamamlandı. 15’er dakikalık uzatmalarda mücadele kıyasıya sürdü.

Dakika 115’te Sergiy Rybalka’nın ikinci sarıdan kırmızı kart görerek atılmasıyla Şahtar 10 kişi kaldı. Kritik karşılaşmanın uzatma anlarında da denge bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda rakibine 5-4 üstünlük sağlayan Kiev temsilcisi kupayı müzesine götürdü.

Son penaltılardan önce çok sayıda Dinamo Kiev taraftarı sahaya girdi. Sahaya ses ve sis bombaları atan taraftar şiddet eğilimine girmesiyle sahaya çevik kuvvet ekipleri alındı. Saha da çıkan kargaşa zor kontrol altına alındı. Sahaya giren taraftarlar güvenlik görevlilerini darp etmesi istenmeyen görüntüler oluşturdu.

Şahtar Donetsk, Ukrayna Kupası final maçlarında bugüne kadar oynadığı 14 karşılaşmanın 9’unu kazanırken, 5’inde ise sahadan yenik ayrılmıştı. Dinamo Kiev ise Ukrayna Kupası’nda bu karşılaşmaya kadar çıktığı final maçlarının 10’unda kupayı evine götürürken, 3’ünde yenilgiye uğramıştı.

İki ezeli rakip 7 kez karşı karşıya geldiği Ukrayna Kupası final karşılaşmalarında ise 4 kez Dinamo Kiev, 3 kez de Şahtar Donetsk kupayı evine götüren taraf olmuştu.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]