Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye sandığa gitti

Türkiye, 25. dönem parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere, bu gün sandık başına gitti. 53 milyon 765 bin 231 seçmen için oy verme saat 08.00’de başladı, saat 17.00’de sona erdi. Seçime 20 siyasi parti katılırken, Türkiye genelinde 165 bağımsız milletvekili adayı yarıştı.

Türkiye, 25. dönem parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere, Sandık başına gitti. 53 milyon 765 bin 231 seçmen için oy verme işlemi saat 08.00’de başladı. Yurt içinde 53 milyon 765 bin 231 seçmen, tüm yurtta saat 17.00’ye kadar oy kullandı.

Seçimde 20 siyasi parti yarıştı. AK Parti, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, CHP, DP, DSP, Halkın Kurtuluş Partisi, HDP, Komünist Parti, MHP, Millet Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi 85 seçim çevresinde, Hak ve Özgürlükler Partisi 75 seçim çevresinde, Merkez Parti 73 seçim çevresinde, LDP 58 seçim çevresinde, DYP ve Yurt Partisi 56 seçim çevresinde, Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi 55 seçim çevresinde, Hak ve Adalet Partisi 43 seçim çevresinde seçime katıldı. Türkiye genelinde 165 bağımsız aday da milletvekilliği için yarıştı.

1 MİLYON 103 BİN 258 İLK OY

7 Haziran seçim sonuçlarında, ilk kez sandığa gidecek yeni seçmenlerin de etkisi büyük olacak. Geçen yılki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından, 18 yaşını doldurmuş 1 milyon 103 bin 258 genç ilk kez oy kullanacak. İlk kez oy kullanacak seçmenlerin 56 bin 66’sı yurtdışında kayıtlı.

YASAKLAR

Bugün saat 06.00’dan 24.00’e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak. Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00’e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Bütün yayınlar saat 21.00’den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek. Seçiminin güvenliğiyle ilgili şikayetler, 155 Polis-156 Jandarma İmdat ve 81 valilik bünyesindeki seçim harekat merkezlerine iletilebilecek.

LİDERLER NEREDE OY KULLANDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Saffet Çebi İlköğretim Okulu’nda, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gölbaşı’ndaki Şahin Sevin İlköğretim Okulu’nda, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Arjantin İlkokulu’nda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Anıttepe Ortaokulu’nda, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demritaş İstanbul Sultanbeyli’deki Mevlana Ortaokulu’nda ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Van Zaferler İlkokulu’nda oyunu kullandı.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]