Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Trenler, Karadeniz’i 24 saatte geçecek

Rusya ve Türkiye ‘tren-feri’ hattı ile de birbirine bağlandı. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in mayıs ayında gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde imzalanan Samsun-Kavkas tren-feri hattından ilk sefer 25 Aralık’ta gerçekleşecek.

Rusya’nın Karadeniz kıyısı Kavkaz ve Türkiye’nin Samsun limanları arasında uluslararası demiryolu feribot ulaşımı için hazırlıklar tamamlandı. İlk sefer 25 Aralık’ta Samsun limanından başlayacak. İki ülkeyi ulaşım açısından birbirine bağlayacak hatla ilgili daha önce Rusya ve Türkiye ulaştırma bakanlıkları arasında anlaşma imzalanmıştı.

Demiryolu feribot ulaşımını Rus Black Sea Ferry Investment taşımacılık şirketi yapıyor. Şirketin yüzde 51’i Rusya Demiryolları (RJD) kurumuna, yüzde 49’u Reserve Capital Enterpising Corporation şirketine ait. Cihan Haber Ajansı’na konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Black Sea Ferry Investment şirketi Genel Müdürü Hokim Matçanov, proje üzerinde beş yıldır çalıştıklarını söyledi. Matçanov, “Kavkaz-Samsun feribot ulaşımının çok avantajları var. Bugün demiryolu taşımacılığı, Türkiye’den Moskova’ya 20 günde yapılıyor. Burada Bulgaristan, Romanya, Moldova, Ukrayna ve Rusya güzergahı kullanılıyor. Şimdi ise Samsun hattı ile 7-10 günde yapılacak. Kavkaz-Samsun sefer süresi 24 saat. Seferler haftada iki gün gerçekleşecek, bu da ayda 640 vagon demek.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DEN MEYVE-SEBZE, RUSYA’DAN KÖMÜR TAŞINACAK

Samsun limanında güçlü bir feribot iskelesinin kurulduğunu kaydeden yetkili, “Gönderilecek sevkiyat arasında Türkiye’den Rusya’ya inşaat malzemeleri, gıda, meyve ve sebze yer alması bekleniyor. Rusya’dan Türkiye’ye ise pamuk, tekstil, kimyasal, metal, kömür, sıvı gaz ve petrol ürünleri ve çeşitli yağlar var. Şimdilik Feruz ve Smat isimli feribotlar çalışacak.” dedi.

Kavkaz-Samsun hattının Rus-Türk ilişkilerine önemli katkı sağlayacağını kaydeden Matçanov, “Moskova-Ankara ilişkileri her yönüyle gelişiyor. Burada ticari-ekonomik ilişkilerin önemi büyük. Yeni işletime açılan Kavkaz-Samsun hattı, bu ilişkilerin artmasına ivme kazandıracak. Ayrıca Rusya ve Türkiye başka ülkeler için ticaret köprüsü olacak. Bu hat sayesinde sadece Türkiye değil, Suriye, Irak ve İran’a da sevkıyat yapılacak. Ayrıca bu ulaşım yoluyla Türkiye’den Rusya, Kazakistan ve başka Orta Asya ülkelerine sevkıyat öngörülüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

 

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]