Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

‘Vize muafiyeti ve serbest ticarette henüz pazarlık süreci başlamadı’

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan, Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç; “Biz Ukrayna ile vizeleri kaldırmaya ve kapsamlı bir serbest ticaret anlaşmayı yapmaya hazırız, fakat Ukrayna tarafında bu yönde bir irade oluştuğunu şahsen göremiyorum” dedi.

Büyükelçi Meriç; “İki ülke arasında ortak ekonomik alan oluşturulmalı. Kişiler ve mallar serbestçe dolaşmalı,büyük bir pazar oluşturulmalı. Dostluk ilişkilerimizi stratejik işbirliği seviyesine yükseltmek istiyoruz. Diplomaside stratejik işbirliği boş bir terim değildir. Ülkelerin belli konularda görüşleri aynı olması demektir. Hemen hemen her alanda anlaşmalarımız var. Ukrayna birçok Türk işadamı şirketlerimiz var. Biz Ukrayna ile vizeleri kaldırmaya ve kapsamlı bir serbest ticaret anlaşmayı yapmaya hazırız ,fakat Ukrayna tarafında bu yönde bir irade oluştuğunu şahsen göremiyorum. Bir takım tereddütler var biz vize muafiyeti için bir anlaşama taslağı verdik. Her kategorideki insanın vizeden muaf tutulduğu tasarıya halen karşı bir öneri gelmedi. Henüz pazarlık süreci de başlamadı. Ne olumlu ne de olumsuz bir yanıt alamadık. Temaslarımızda da biz sizden yanıt bekliyoruz diyoruz. Fakat Ukrayna’nın bu hususta ulusal pozisyonunu halen netleşmedi” şeklinde konuştu.

Serbest ticaret konusunda da resmi müzakerelere bir türlü başlayamadıklarını ifade eden Büyükelçi Meriç, serbest ticaret anlaşmasında gelinen durumu şu şekilde değerlendirdi: “Geçtiğimiz temmuz ayında başlamayı planlıyorduk. Ne zaman olacağı da belli değil, iki tarafta da ortak iradenin buluşması irade birliğinin ortaya çıkması lazım. İlişkilerimiz dostluk temelinde mevcut parametrelerde sürdürmeye devam ederiz. Dünyanın sonu değil Yunanistan ve Suriye gibi birçok komşumuzla stratejik ortaklığımız var.

 

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]