Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da her beş çocuktan biri evlilik dışı doğuyor

Ukrayna’daki resmi istatistiklere göre dünyaya gelen her beş çocuktan birisi evlilik dışı doğuyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı çocuk hakları yetkilisi Nikolay Kuleba yaptığı açıklamada, aile eğitiminin değerlerinin oluşturulmasında devlet ve kilisenin sıkı diyalog içinde olması gerektiğini söyledi.

Nikolay Kuleba; “Bizim ortak amacımız devletin diğer yönlerinin oluşturulmasını sağlamak. Bu yönlerden bir tanesi de sağlıklı ve sağlam aile yapısını oluşturmaktır. Çocuklara küçüklüğünden itibaren aile değerlerini ve büyüklere saygıyı öğretmek gerekiyor. Çocuğu da iyi bir anne ve baba olarak yetiştirmek gerekiyor.” dedi.

2013 yılında yaklaşık 304 bin çiftin evlendiğini ve 164 bin çiftin de boşandığına dikkat çeken Kuleba, son 10 yıl içinde evlilik sayısının arttığını boşanma sayısında ise düşüş kaydedildiğini ifade etti. Kuleba; 2000 yılında evlenen 274 bin çiftten yaklaşık 197 binin boşandığını bildirdi.

Evlilik dışı doğan çocukların sayısının hızla arttığına dikkat çeken Kuleba ülkedeki son istatistik verilerine göre ülkede doğan her beş çocuktan birisinin evlilik dışı doğduğunu söyledi.

Kuleba: “2000 yılında evlilik dışı doğan çocukların sayısı yaklaşık 66 bin idi. 2000 yılında doğan çocuklar içinde evlilik dışı olanların oranı yüzde 17 iken, 2013 yılında bu rakam yüzde 5 oranında artış kaydederek 111 bine kadar çıktı.” diye konuştu.

 

 

Kuleba’nın evlilik dışı doğan ve boşanan ailelerden geriye kalan çocukların ana sorunlarını; ebeveynlerinin nafaka yükümlülüğünden kaçması, çocukların aile ihtilafları arasında kalması, çocuklara uygulanan aile şiddeti ve anne babası olmasına rağmen çocuğun devlet korumasına terk edilmesi şeklinde sıraladı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]