Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Mısır’daki iptaller en çok yılbaşı dönemini etkileyecek

Kurban Bayramı sırasında Mısır`da çifte rezervasyon durumundan dolayı hem Türk turistler hem de Rus turistler büyük sorunlar yaşadı.

Rus tur operatorler bu sorunlar karşısında uçaklarını kısmen boş uçurdular. Gelen yolcuların çoğu da rezervasyon yaptırdıkları oteller de kalmayarak başka otellere kaydırıldılar. Mısır`da bu durum doluluğun yoğun olduğu her sezonda sıklıkla görülüyor. Bu sıkıntılar beraberinde iptalleri getirdi. Bu iptaller en çok yılbaşı dönemini etkileyecek. Bilindigi üzere yılbaşı döneminde, Mısır en popüler destinasyonlarin başında geliyor.

Çifte rezervasyonların yanında son 1 aydır Sharm EL Sheikh plajlarinda yaşanan köpek balığı saldırıları, Mısır turizmine ciddi şekilde sekte vurmuş durumda. Plajların kapalı olması, Rus turistlerin çesitli turlara olan ilgisini artırıyor. Bu talepler karşısında turlardaki kaliteyi düşürüyor vesokak acentelerinin firsatçılığı turistlerin turlara olan ilgisini drama çevirebiliyor. Çünkü, son gunlerde artan trafik kazalarina neden olan otobuslerin çoğu bu sokak acentelerinin düzenlediği turlardaki turistlerden oluşuyor.

Rus yetkililer tur operatorlerini sürekli uyarıp, ciddi yaptırımlar uyguluyor. Mısır Turizm Bakanlığı, birtakım önlemleri içeren paketi  daha önce açıklamasına rağmen, hala uygulamada bazı sorunlar var.

Uygulamadaki sorunların en başında yaptırımların uygulamaması var. Çünkü Mısır’da özel sektörün sahip olduğu ve sorunların odağı olan en önemli şey otelcilik. Kara ve hava yolu taşımacılık şirketlerinin çoğu, yaptırımları uygulayacak bakanlıkların en üst düzey görevlileri konumunda… Dolayısıyla bu da işleyişi aksatıyor.

Anlaşılan o ki, Mısır turizm pazarını önümüzdeki aylarda zor günler bekliyor

Orhan Sancar
[email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]