Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemHaberler

Odesa kar ve fırtınaya teslim oldu

Odesa bölgesi iki gündür aralık süren kar yağışına teslim oldu. Odesa hava koşullarında yakın zaman bir düzelme olması da beklenmiyor.

Ukrayna Meteoroloji Merkezi daha önce bölge için fırtına uyarısı yaptıklarını bildirdi. Öte yandan Acil Durumlar Bakanlığı Odesa Bölge Müdürlüğü; yoğun kar yağışı, tipi, buz ve yolların kapanabileceğini belirtti.

Gün boyunca kar ve rüzgârın birlikte olacağı Odesa’da rüzgârın hızı yer yer saniyede 23 metreye kadar çıkacak.

Acil Durumlar Bakanlığı Odesa Bölge Müdürlüğü; “Yollar kapanacak, enerji hatlarında kopukluklar olabilir, iletişim, altyapı ağlarında sıkıntı yaşanabilir. Acil ihtiyaç ve durumlar haricinden evinizden ofisinizden dışarıya çıkmayın. Yaşlı ve hamile kadınlar dışarı çıkmasın” uyarısında bulundu.

Odesa Şehri Trafik Polis Departmanı ise kış lastiksiz yola çıkmayın açıklaması yaptı. Yollarda buzlanma olduğunu belirten polis yetkilileri hız limitlerinin düşürülmesini ve araçlar arasında yeterli mesafe korunmasını istedi.

Öte yandan Odesa’da bir Türk girişimci yerel idarelerin yeterince tedbir almadığından yakındı. Ukraynahaber.com’a yaptığı açıklamada; “Televizyonlarda yollar temizleniyor diye gösteriyorlar ama biz akşama kadar yollarda yol temizleyen bir araç dahi göremedik” dedi.

Odesa’da yaşayan bir vatandaşı ise yollarda çalışmalar olduğunu fakat yetersiz olduğunu ifade etti.

Hava tahminleri Odesa’da havaların Pazar günü tekrar bozulacağını karla karışık yağmur ve buzlanma olacağını gösteriyor.

Yunus Erdoğdu Odesa UkraynaHaber.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]