Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Turizm

Türkiye’ye ayakbastı paraı 3 Euro’dan 1,5 Euro’ya düşürülüyor

Dış Hat Yolcularından Alınacağı Duyurulan 3 Euro Güvenlik Vergisi 1,5 Euro’ya Düşürülüyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, dış hat yolcularından 1 Ocak 2019 itibarıyla yolcu başına 3 euro güvenlik ücreti alınacağını duyurmuştu. Güvenlik vergisinin indirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy devreye girdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, gelen talep üzerine güvenlik vergisini 1,5 euroya düşürüyor.
TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, 26 Aralık Çarşamba günü Bloomberg HT’nin gerçekleştirdiği yayında
“Uluslararası anlamda bizim rekabet ettiğimiz ülkelerle en önemli avantajlarımızdan bir tanesi kalite-fiyat dengesi. Ekim ayından itibaren 3 aydır yurt dışında 2019 yılı paketleri satılıyor. Milyonlarca yolcuya ek vergi hesabı yapılmadan paketler satıldı. Kişi başı 3 euro önemsiz bir rakam gibi görünebilir ama 1 milyon turist getiren, 2 milyon turist getiren operatörler için ciddi bir mali yük getirecek” sözleriyle konuyu dile getirmişti.
Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, turizmi olumsuz etkileyebilecek bu durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Cahit Turan’a iletti. Görüşme sonunda 3 euro olan güvenlik vergisinin 1,5 euroya düşürülmesine karar verildi. Seyahat acentalarının talebine hızla çözüm üreten Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Cahit Turan’a verdikleri değerli destek için teşekkürü borç biliyoruz.
TÜRSAB, 2019 yılında daha çok yabancı turistin ülkemize getirilmesi için çalışmaya devam edecek.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]