Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[Foto] Kiev’de yeni yıl hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yeni yıl hazırlıkları bütün hızıyla devam ediyor. Vergi yasasına karşı eylem yapan eylemcileri yeni yıl nedeniyle meydandan uzaklaştıran iktidar, eylemcilerin doldurduğu alana dev bir çam ağacı dikti.

Kentin merkezindeki Noel ağacı; Sovyet döneminin oyuncakları, milli semboller, karton kutular, camdan yapılmış Noel topları ve Swarovski taşlarla süslenecek. Ağcın süsleme işlemlerinin 15 Aralık’a kadar tamamlanması bekleniyor. Çam ağacının ışıkları ise her yıl geleneksel olarak 18 Aralık’ta yakılıyor.

Öte yandan çam ağacını süsleyen oyuncakların büyük çoğunluğu 2011 yılının Çin takvimine göre tavşan yılı olması hasebiyle tavşanlardan oluşacak.

Bini aşkın çam ağacından müteşekkil dev çam ağacının led ışık süslemeleri milli motiflere göre dizayn edilecek.

Meydanda eylemcilerin çadırlarından boşalana alanlara çocuk parkı ve bir buz pisti kuruldu.

Ukraynalı bir öğrenci Cihan Haber Ajansına (Cihan) yaptığı açıklamada yeni yılı sabırsızlıkla beklediğini ve yeni yıla meydanda evinde ailesi ile birlikte girmek istediği söyledi.

Meydandaki hazırlıkları izlemek için şehir dışından gelen bir çift ise Ukrayna’da yeni yıl bayramının coşku ile kutlandığını ve bu kutlamalar için çok önceden hazırlıklara başlandığını belirtti. Çift Türkiyelileri de yeni yıl bayramında Ukrayna’ya davet etti.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]