Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Belçika Leuven Üniversitesi’nde Gülen Kürsüsü

Avrupa’nın en eski ve Belçika’nın en muteber üniversitelerinden olan Katolik Leuven Üniversitesi’nde Fethullah Gülen Kürsüsü kuruldu.

Dün Leuven Üniversitesi Rektörlüğü’nde imzalanan işbirliği anlaşması ile Fethullah Gülen Kürsüsü beş yıl boyunca akademik araştırmalar yapacak.

Dünyada kurulan 4. Gülen Kürsüsü olan Leuven’deki araştırma birimi İslamofobi’nin her geçen gün kuvvetlendiği bir dönemde faaliyetlerine başlıyor. 1425’te kurulan ve Erasmus gibi dünyaca ünlü filozofların öğretim üyeliği yaptığı Leuven Üniversitesi, Avrupa’nın en muteber yükseköğrenim kurumlarından biri olarak tanınıyor. Diğer Gülen kürsüleri ABD, Avustralya ve Endonezya’da bulunuyor. İşbirliği anlaşmasını IDP Başkanı Şerafettin Pektaş, Gülen Kürsüsü’nün müdürü Johan Leman ile birlikte imzalayan Katolik Leuven Üniversitesi Rektörü Marc Waer, Kürsü’nün son derece önemli olduğunu vurgularken Türk toplumunun kültürel iyimserlik yaşarken Avrupa’nın kültürel kötümserlik yaşadığına işaret etti. Waer, kürsünün “müthiş bir teşebbüs” olduğunu vurguladı. “Gülen” isminin “Gül” kısmının Flamanca’da “cömert” manasına geldiğine işaret eden Rektör Marc Waer’e, “Gülen” kelimesinin Türkçedeki manası söylenince “Gördüğünüz gibi isim tamamıyla pozitif manalar yüklü.” dedi. Kürsünün müdürlüğünü yapacak olan Prof. Leman, Gülen’in ‘hizmet’ isimli bir hareket başlattığını, ‘hizmet’in Allah ve insanlığa hizmet manasına geldiğini vurguladıktan sonra, “Neden bu insanlarla işbirliği yapmayalım?” dedi.

Bazı Türkler Engellemeye Çalıştı

Kürsü’nün kurulacağı haberleri üzerine hem Belçikalılardan hem de Türklerden tepkiler geldiğine işaret eden Prof. Leman, projeyi eleştiren Belçikalıları hâlâ “sömürgeci tavır” sergilemekle itham etti. “Avrupa, dünyanın değiştiğini hâlâ anlayamıyor. En azından Avrupa’nın bir kısmı. Türkiye’yi hâlâ geri kalmış görüyorlar. Halbuki şu an Türkiye ekonomisi daha gelişkin durumda.” diyen Prof. Leman, sömürgecilik ifadesinin çok ağır olduğunun hatırlatılması üzerine, “Evet ben buna sömürgeci tavır diyorum. Zira kendi kültürünüzün sorunlarını görmezken diğerlerininkini büyüteç altına koyuyorsunuz.” yorumunu yaptı. Prof. Leman, Kürsü’nün başarılı olacağından emin olduğunu vurguladı.

Kürsünün kurulacağı haberleri üzerine Türklerden kendisine uyarı mahiyetinde mesajlar gelmeye başladığını söyleyen Prof. Leman, “Ne yaptığınızın farkında mısınız? Kimlerle nasıl bir işbirliği yaptığınızı biliyor musunuz? Bu insanların gizli gündemleri var” şeklinde “uyarılar” aldığını kaydetti. Bu insanların gizli gündemlerini keşfetmek için beş yılı olduğunu belirten Prof. Leman, esprili şekilde, “Eğer bir gizli gündem tespit edersem bunu basın toplantısı yapıp açıklayacağım.” dedi. Prof. Leman, bir gizli gündem varsa, bu gündemin çok iyi gizlenmiş olduğunu, son 2-3 yıldır ‘hizmet’ten insanlarla temas halinde olduğunu ve şu ana kadar herhangi bir gizli gündemle karşılaşmadığını söyledi.

SELÇUK GÜLTAŞLI – LEUVEN – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]