Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’ya, Güney Kore’den hızlı tren gelecek

Ukrayna’da 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2012) hazırlıkları kapsamında alt yapı çalışmalarına hız verdi.

Ukrayna Ulaşım Bakanı Boris Kolesnikov, hükümetinin kısa zamanda Güney Kore’den 25-30 hızlı tren almayı planladığını açıkladı.

Önceden Güney Kore’ye sipariş verilen 10 hızlı trenin önümüzdeki senenin Nisan ayında Ukrayna’ya teslim edileceğini belirten Boris Kolesnikov, söz konusu trenlerin Euro-2012 oynanacak maçların şehirlerini birbirine bağlayacağını söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, 2016 yılına kadar, Ukrayna’nın bir ucundan öbür ucuna 4 en fazla 6 saatte ulaşmanın mümkün olacağını bir alt yapının kurulması talimatı vermişti.

Öte yandan 2010 yılı Aralık ayında Ukrayna Demir Yolları ile Hyundai Corporation şirketleri arasında 10 hızlı tren alımı konusunda anlaşma yapılmıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]