Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ekonomik kriz yeni yıl tatilini de vurdu sadece 2 gün tatil

Ekonomik kriz Ukrayna’da uzun yeni yıl tatili dönemini de bitirdi. Ukraynalılar bu yıl, 1 Ocak yeni yıl ile Noel olarak kutlanan 7 Ocak Hz. İsa’nın doğum günü arasında iş başı yapacak.

Ukrayna Bakanlar Kurulu yılbaşı ve Ortodoks kiliselerine göre Hz. İsa’nın doğum günü olan Noel resmi tatil günlerini nihai olarak onayladı. Buna göre bu yıl Ukraynalılar, geçen senelerden farklı olarak, yılbaşı döneminde hafta sonları hariç yalnızca iki gün resmi tatil yapacak.

Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı’nın bildirildiğine göre, bu yıl hafta sonuna gelen yeni yıl tatiline ilaveten 3 Ocak Pazartesi günü ve Hz. İsa’nın doğrum günü olarak bilinen 7 Ocak Cuma günleri resmi tatil olacak. Hafta içerisine denk gelen 4-6 Ocak arası yani salı, çarşamba, perşembe günleri ise iş günü olarak belirlendi.

Başbakan Nikolay Azarov, daha önce yaptığı açıklamalarda ülkede geleneksel uzun yeni yıl tatillerinin Ukrayna’yı maddi zarara uğrattığına, tatil günlerinde kesintiye gidilmesi gerektiğini söylemişti. Ukraynalılar 2010 yılına hafta sonları dâhil 10 gün aralıksız tatil yaparak girmişti. Uzmanlar, Ukrayna’da 10 gün süren yeni yıl tatilinin ülkeyi yaklaşık 250 milyon dolar gelirden yoksun bıraktığına dikkat çekmişti.

Öte yandan Ukrayna’da yeni yıl hazırlıkları bu yıl erken başladı. Belediye yeni yıla özgü sokak ışıklandırma çalışmalarını başlatırken, şimdiden çam ağaçlarını süsleyenler olduğu da görüldü.

Çeşitli verilere göre, yeni yıl döneminde Ukrayna’da hane başına yapılan ortalama hediye harcaması ise 300 dolar civarında. Kutlamalar için yapılan harcamalar ise bu rakamın içerisinde değil.

 

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]