Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimFoto GaleriVideo

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Rebecca Harms, Uluslararası Meridyen Okulunu ziyaret etti

Harms: Öğretmenlerini seven öğrencileri ilk defa bu okulda gördüm...

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de temaslarda bulunan Avrupa Parlamentosu milletvekili, Alman siyasetçi Rebecca Harms, Uluslararası Meridyen Okulu’nu ziyaret etti.

Uluslararası Meridyen Okulu kurucusu ve idarecileri tarafından karşılanan Rebecca Harms, okulu gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Okul idarecilerinden Olena Тarasenko, okul hakkında bilgi vererek okulun faaliyetlerini aktardı ve öğrencilerin çalışmalarını içeren kitapları Harms’a takdim etti. Tarasenko, Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı‘nın inisiyatifiyle yeni eğitim reformu çerçevesinde, AB değerleri ve standardında eğitim vermeye çalıştıklarını ifade etti.
Okulun eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra birçok sosyal projeleri de hayata geçirdiklerini ifade eden Тarasenko, okullarının, geri dönüşüm projeleri üzerinde çalıştığını, yaşlı ve bakıma muhtaçlarla, yetimler için düzenli yardım faaliyetleri yürüttüklerini, sokak hayvanları için besleme, terörden etkilenen ailelerin çocuklarına yardım faaliyetlerini örnek verdi.

OKULUNUN SUNUMUNU ÖĞRENCİLER YAPTI
Okul öğrencileri ise Harms’a bir sunum yaparak düzenledikleri projeler ve iştirak ettikleri yardım etkinlikleri hakkında geniş bilgi verdi.

Okul öğrencilerinden Alla Soroka öğretmenleri çok sevdiklerini, öğretmenlerinin kapılarının her daim kendilerine açık olduğunu, gerektiğinde bir konuyu kendilerine defalarca anlatmaktan çekinmediklerini ifade etti. Meridyen’in sıradan bir okul olmadığını vurgulayan Soroka, bu okulda anadilinin yanı sıra çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe öğrendiğini dile getirdi. Soroka, ülkesini yurt dışında temsil ettiği olimpiyatlardan başarılarla döndüğünü de bildirdi.

Liza Tretyakova, adlı öğrenci ise Meridyen’e 3 yaşında anaokulu kısmında başladığını 14 yıldır aralıksız bu okulda öğrenim gördüğünü, aldığı kaliteli eğitim sayesinde dünyanın önde gelen üniversitelerinin dikkatini çekmeyi başardığını kaydetti.

Dimitro Kolivay ise okulun inisiyatifiyle gerçekleşen şehir ve ülke çapındaki; matematik ve mantık yarışması, İngilizce yarışması, çevre olimpiyatı – DreamECO, neşeli bilim, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC), Anneye Mektup gibi etkinlikleri anlattı.

Öğretmenlerine duyduğu minnettarlığı dile getiren Anna Trinçer ise öğretmenlerinin kendisindeki müzik ve sanat kabiliyetini keşfettiğini, bu sayede bütün Ukrayna’da tanınan popüler ses sanatçısı ve oyuncu olduğunu belirtti.

Bilimin neşeli hale getirilmesi gerektiğini ve çocuklara ilim aşkının verilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Harms, kendisinin Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu’nda olduğunu, çevre bilincinin verilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

BASINA KAPALI BİR SAAT GÖRÜŞTÜLER
Sıkışık Kiev programına rağmen yaklaşık 2 saat okulda kalan Harms, daha sonra okulun kurucusu Irina Pruşkovskaya, Nova Zirka Eğitim Şirketi Müdürü Svetoslav Petroviç, Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi Syaivo’nun yetkilisi ve okul öğretmenleriyle basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

“ÖĞRETMENİNİ SEVEN ÖĞRENCİLERİ GÖRDÜM”
Okul ziyaretine ilişkin yaptığı basın açıklamasında Harms, okuldan çok etkilendiğini, burada çok güzel bir eğitim modeli gördüğünü, bu eğitim örneğinin bütün dünya geneline yayılması ve bu okulların sayısının arttırılması gerektiğini ifade etti.

Okuldan övgü dolu sözlerle bahseden Harms, “Bu okulda çok değişik bir atmosfer var. Öğrencilerdeki gelişimi gördüm. Burada öğrencilere, öğretmenlerini sevip sevmediklerini sordum. Cidden beni çok şaşırtan bir cevap aldım. Bu okulun öğrencileri öğretmenlerini çok seviyorlar. Benim okul yıllarımda bu soruyu bana sorsalardı, ben ‘hayır’ derdim.” şeklinde konuştu.

Okulu ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Harms, okul ile yakından ilgileneceğini ve irtibatta kalacaklarını söyledi.

ULUSLARARASI MERİDYEN OKULU 2001’DEN BERİ FAALİYET GÖSTERİYOR
Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı‘na bağlı olarak 2001 yılında kurulan ve ECIS (European Council of International Schools – Avrupa Uluslararası Okullar Konseyi) üyesi Meridyen‘de, Ukraynaca ve İngilizce eğitim verilmekte. Okulun anaokulu bölümüne öğrenciler 2 yaşından itibaren kabul ediliyor.

Meridyen’in anaokulu ile birlikte 500’ün üzerinde kayıtlı öğrencisi bulunuyor. Öğrencilerinin yüzde 60’ı Ukraynalı, yüzde 40’ı ise 30 farklı ülkenin vatandaşlarından oluşuyor.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]