Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTurizm

15 milyon turist bekliyorlar!

Türkiye ile birlikte turizm konusunda dünyanın parlayan yıldızlarından olan Mısır bu yıl 15 milyon turiste ev sahipliği yapacak.

Kabine üyesi Megdi Radi, 15 milyondan fazla turistin ülkeye gelmesini beklediklerini açıkladı. Radi, turizmin ülke ekonomisinin itici motorlarından biri olduğunu belirterek bu konuda daha fazla yatırım yapmaları gerektiğinin de altını çizdi.

Yılın ilk yarısında ülkeye gelen turist sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 20 artarak 6,9 milyona ulaştı. Turizm Bakanı Züheyr Garana eylül ayındaki açıklamasında ülkeye gelen Avrupalı turistlerin sayısında yüzde 21’lik bir artış sağlandığını belirtmişti.

Ülkeye gelen turistler arasında başta Rusya, Ukrayna ve eski Sovyetler Birliği cumhuriyetleri olmak üzere Almanya, İtalya, İngiltere gibi ülkeler ön sıraları alıyor. Türkler de son yıllarda Mısır’ı tercih edenlerin başında geliyor.

Mısır’a gelen turistler Kızıldeniz kenarındaki Şarm el Şeyh, Hurgada ve Sina Yarımadası’ndaki diğer dinlenme yerlerini tercih ettikleri gibi Piramitler, Krallar Vadisi ve İslami Kahire gibi tarihi yerleri de geziyor.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]