Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

[Foto Galeri] Türk parlamenter, Harkiv Pedagoji Üniversitesini ziyaret etti

Bayram münasebetiyle Harkiv’e gelen Ak Parti Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, Dr. Selahattin Çitçi’nin daveti üzerine G. S. Skovorada Milli Pedagoji Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Mayıs 2010 tarihinde TUİD Harkiv şubesi tarafından yaptırılan Türk Kültür Merkezini ziyaret eden Hüseyin Tuğcu’ya Doğu Dilleri Bölüm Başkanı İrina Alimcanovna, TUİD başkanı Zeki Kaşkar, Dr. Selahattin Çitçi, bölümde çalışan diğer Türkçe öğretmenleri ve Türk iş adamları eşlik etti.

Bölüm Başkanı İrina Alimcanovna üniversite ve bölüm hakkında bilgi verirken Dr. Selahattin Çitçi de Türkçe öğrenimiyle ilgili yapılan faaliyetlerden bahsetti.

Kısa bir konuşma yapan Hüseyin Tuğcu, dilin milletler ve kültürler arasında bir köprü vazifesi gördüğünü, iki ülke arasında iktisadi, ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesinde Türkçe öğrenen öğrencilerin büyük pay sahibi olacağını söyledi.

Ayrıca öğrencilerin Türkçelerini geliştirmeleri için yazın mutlaka Türkiye’ye gelmelerini, İstanbul, Ankara, İzmir, Kütahya, Bursa vb. şehirleri gezmelerini tavsiye etti.

Ukraynalı öğrenciler Türk milletvekilinden Türkiye’de mastır, doktora yapma ve çalışma imkânlarını sordular. 4. Sınıf öğrencisi Sevil Aliekberova üniversitede Türkçe bölümüne olan talebin artması için Türkiye’nin Harkiv’da etkinliğini arttırması gerektiğini söylerken 5. Sınıf öğrencisi Lale Abdullayeva da sayın milletvekilinden, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a selamlarını götürmesini istedi.

Dr. Selahattin Çitçi ise Harkiv’da kültür merkezleri, Türkçe kursları, okullar ve dernekler açılarak hem Türkiye’nin bu bölgedeki etkinliğini arttırabileceğini hem de Türkler arasında birlik, beraberlik ve dayanışmaya vesile olacağını söyledi.

Ayrıca sayın milletvekilinden başarılı öğrencilerin yazın Türkiye’ye davet edilmesini talep etti ve İstanbul’da düzenlenecek bir aylık bir yaz okulunda öğrencilerin hem Türkçelerini ilerleteceğini hem de İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini göreceklerini sözlerine ekledi. Kütahya milletvekili Hüseyin Tuğcu, öğrencilerin taleplerini yerine getirebileceklerini söyledi. Ukraynalı öğrenciler, Hüseyin Tuğcu Beye hazırladıkları Türkçe şiirleri-şarkıları okudular ve milletvekiliyle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]