Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTeknoloji

[VİDEO] iPhone 5’i beklerken 4S çıktı

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple, iPhone meraklılarını hayal kırıklığına uğrattı. Milyonlarca kişi dün heyecanla iPhone 5’in tanıtımını beklerken Apple şirketi büyük bir sürpriz yaparak iPhone 4S’i tanıttı.

Önceki iPhone 4 modelinin tasarımıyla hemen hemen aynı olan yeni iPhone, A5 işlemciye sahip. Çift çekirdekli grafik işlemci özelliği sayesinde 3D görüntüleri daha ayrıntılı ekrana getiren yeni iPhone, internete de 2 kat daha hızlı bağlanabiliyor. Siyah ve beyaz renkli tasarımları olan iPhone 4S, 14 Ekim’de ABD’de satışa sunulacak. Türkiye’de aralık ayında piyasada olması beklenen yeni iPhone 4S, Amerika’da iki yıllık servis sözleşmesi şartı ile satılacak. Meraklıları 16 gigabayt versiyonu için 199, 32 GB için 299 ve 64 GB için 399 dolar ödeyecek. Bu arada aylar öncesinden iPhone 5’i tanıtacağını duyuran Apple, büyük bir reklam yaptı. Bütün dünya medyasının takip ettiği basın toplantısı, sanal ortamda da en çok konuşulan konu oldu.

İphone telefon pazarının yüzde 5’ine sahip

Apple, 15 ay aradan sonra piyasaya sürdüğü yeni telefonu iPhone 4S’i Kaliforniya’daki merkez binasında ‘Lets Talk iPhone’ etkinliği ile tanıttı. Rahatsızlığı nedeniyle geçtiğimiz ay görevinden istifa eden Apple CEO’su Steve Jobs’un yerine iPhone 4S’i tanıtmak üzere şirketin yeni CEO’su Tim Cook kameraların karşısına geçti. Konuşmasına “Karşınızda olmaktan onur duyuyorum.” sözleriyle başlayan Cook, ilk iPod’un yine bu sahnede ortaya çıktığını ve müzik dinleme alışkanlığını kökten değiştirdiğini dile getirdi. Apple ürünleri hakkında bilgi veren Cook, iPad’in insanların hayatlarını olumlu yönde değiştirdiğini, hastanelerde, okullarda ve hatta uçaklarda pilotların hayatlarını kolaylaştırdığını anlattı. Cook, iPhone serisinin toplam satış rakamının yarısını iPhone 4’ün oluşturduğunu ifade etti. Büyük satış rakamlarına rağmen iPhone, dünya telefon pazarının sadece yüzde 5’ini elinde tutuyor.

Yeni iPhone, sorularımıza cevap verecek

5 megapiksel dâhili kamerası olan iPhone 4’ün aksine iPhone 4S’te 8 megapiksel dahili kamera bulunuyor. Kızılötesi filtre ve çeşitli teknolojiler sayesinde yüzde 73 daha fazla ışık alacak ve karanlıkta daha iyi resimler çekebilecek. Daha önce 7.2 Mbps hızında internete bağlanan iPhone 4’e göre yeni iPhone, iki kat daha hızlı internete bağlanabilecek. iPhone 4S’nin batarya ömründe kayda değer bir gelişme yok. Bir önceki modelde olduğu gibi cihaz 8 saatlik batarya ömrüne sahip. 4G desteği de sunan yeni iPhone, ses tanıma sistemine olanak veren ve “Siri” denilen asistan uygulamasına sahip. Böylece sorduğunuz sorulara cevap alabilecek ve verdiğiniz işlemleri yaptırabileceksiniz. Örneğin, ‘Beni saat 6.00’da uyandır.’ dediğinizde iPhone saatini 6.00’ya kuruyor. 1080p video kaydı yapabilecek iPhone 4S’de Air Play özelliği de bulunuyor. Bu sayede kablosuz bir şekilde ekran görüntüsü aktarılabiliyor.

Zaman

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]