Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Doğu Avrupa’nın en eski üniversitesi İvan Franko’da Türkçe dersleri başladı

Ukrayna’nın batıya açılan kapısı olan yaklaşık 1 milyon nüfuslu şehri Lviv’deki, Doğu Avrupa’nın en eski üniversitelerinden biri olan Milli İvan Franko Üniversitesi’nde Türkçe dersleri başladı.

1661 yılında kurulan de ve rektörlüğünü eski Ukrayna Eğitim Bakanı Ivan Vakarçuk’un yaptığı Milli İvan Franko Üniversitesi, Filoloji Fakültesi’nde sayıları 70’i bulan öğrenci Türkçe öğrenmeye başladı.

Ülkenin en köklü üniversitesi olan Ivan Franko Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Vladimir Kiriliç, üniversitelerinde Türkçe dersinin başlamasından duyduğu memnuniyetini dile getirerek, bu konuda her türlü desteği esirgemeyen Uluslararası Meridyen Eğitim Kurumlarına teşekkür etti.

İki ülke arasında kültür ve eğitim elçileri gönüllü adayları olan 70 öğrenci ise Türkçeye ana dilleri Ukraynacada ‘’Laskivo  Prosimo” (Hoş Geldin) dedi.

Ağırlıklı olarak filoloji ve uluslararası ilişkiler fakültesi öğrencilerinin yer aldığı sınıfta Türkçe derslerini aynı üniversitede doktora çalışmasını yapan Cemil Alcalık verecek.

Türkçe öğretiminin yeni başladığı üniversitedeki 70 öğrenci şimdiden 24-26 Mart 2011’de yapılacak 9. Türkçe Olimpiyatları Ukrayna finalinde yarışmak için çalışmalarına başladı. Lvivli öğrenciler, ilk defa katılacakları Ukrayna elemelerinde bronz da olsa bir madalya almayı hedefliyor.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]