Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yepyeni bir dergi, yepyeni bir ufuk: TR [LİNK]

Turkish Review dergisinin ilk sayısı çıktı. İngilizce yayın yapan dergi; Türklerin, dünyada olup bitenlere nasıl baktığını, dünyayı değiştirebilecek güçlü okurlara ulaştırmayı hedefliyor.

Derginin ilk sayısında Genel Yayın Editörü Kerim Balcı’nın, son dönemdeki Türk dış politikasının mimarı olarak bilinen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı röportaj dikkat çekiyor. Röportajda, Türkiye’nin proaktif dış politikasının teorisinin yer aldığı düşünülen ‘Stratejik Derinlik’ kitabına ilgi gösteren uluslararası kamuoyuna bu kez Davutoğlu’nun felsefi derinliği aktarılıyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dergi için kaleme aldığı ‘Zor zamanlarda yaşamak’ başlıklı makalesinde küresel krizin nedenleri ve Türkiye’nin bu krizi nasıl yönettiği üzerinde duruyor.

Karikatürist Salih Memecan’ın ‘Türkiye’de medya ve sansür’ konulu makalesinin yer aldığı dergide Lale Kemal ve Faruk Mercan Türk Silahlı Kuvverleri’ni mercek altına alıyor. Meryem İlayda Atlas’ın ‘darbe planları ve azınlıklar’ı incelediği yazısını Markar Esayan’ın Akdamar ayini izlenimleri takip ediyor.

Gazetecilerin, 12 Eylül referandumunu CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen’le tartıştığı bölümün ardından Kahire Üniversitesi’nden Profesör İbrahim Ghanem, Arap dünyasının gözünden Türkiye’deki referandum tartışmalarını aktarıyor. Gazeteci Emine Kart ise Türkiye’deki eksen kayması tartışmalarının nedenini irdeliyor.

Think tank kuruluşlarının raporlarının özet olarak yer aldığı dergide, Türk basınından çarpıcı karikatürler de göze çarpıyor.

İki ayda bir yayınlanacak dergi, bayilerde 15 TL’ye satılacak, yurtiçi ve yurtdışındaki abonelerine posta yoluyla ulaşacak

CİHAN

DERGİNİN AĞUSTOS-EYLÜL SAYISINI İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

DERGİNİN EKİM İÇERİĞİNİ İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

DERGİYE ABONE OLMAK İÇİN BURAYI TIKLAYIN!

www.turkishreview.org ZİYARET İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]