Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dünyadaki mali krizde en çok borç alan Doğu Avrupa ülkesi Ukrayna

Dünya genelinde 2008 yılı sonbaharında patlak veren mali kriz Ukrayna’yı doğu Avrupa’nın en borçlu ülkesi yaptı. Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kriz döneminde Doğu Avrupa’da en fazla dış borç alan ülkeleri açıkladı; listenin başında ise Ukrayna bulunuyor.

IMF’nin verilerine göre, Ukrayna krizin başladığı tarihten itibaren toplam 32,5 milyar dolarlık dış kredi anlaşması yaptı. Bunun 25,7 milyar dolarını IMF, 3,4 milyar dolarını Dünya Bankası, 1,3 milyar dolarını Avrupa Birliği, 2,1 milyar dolarını da diğer kuruluşlardan sağlıyor.

Doğu Avrupa’da kriz döneminde en çok borç alan ülkeler sıralamasında Ukrayna’dan sonra 26,3 milyar dolarla Romanya geliyor. Bu ülkeyi 25,4 milyar dolarla Polonya, 20,6 milyar dolarla Macaristan izliyor.

Doğu Avrupa ülkelerinin bu dönemde imzaladıkları dış kredi anlaşmalarının toplam miktarı ise 128,5 milyar dolar.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]