Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Alkışlar Bursa’ya üç puan ManU’ya

Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz, C Grubu 3. maçında Manchester United’a 1-0 mağlup oldu. Old Trafford’da tarih yazma sırası Timsah’taydı, Alex Ferguson’un öğrencileri de son dönemde zordaydı. Mücadele öncesi umut, kenardaki Yeşil-Beyazlı taraftarda heyecan vardı. Ancak direnişçi futbolun karşılığı puan olmadı.

Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında temsilcimiz Bursaspor, deplasmanda Manchester United ile karşılaştı. Old Trafford Stadı’nda oynanan mücadeleyi ev sahibi 1-0 kazandı. İngilizlere galibiyeti getiren gol Nani’den geldi.

Karşılaşmaya tutuk başlayan Yeşil-Beyazlılar, ilk dakikalarda organize olmakta zorlandı. İlk bölümlerde pas hatası yapan Timsah, 8. dakikada Nani’nin golüne engel olamadı. Bursaspor ceza alanı önünde hareketlenen Portekizli yıldızın uzaktan sert şutunda, top kaleci Ivankov’un sağından filelere gitti: 1-0. Golün ardından toparlanan Bursaspor, daha derli toplu bir görüntü sergilese de pozisyon üretmekte zorlandı. Vidic ve Smalling ikilisinin bir an olsun yalnız bırakmadığı Sercan, istediği paslarla buluşamadı. Bu futbolcunun 25. dakikada ceza alanına çıkardığı topa müsait durumdaki Insua dokunamayınca Bursaspor çok önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Bursaspor’un ilk yarıdaki tek şutu ise 36. dakikada geldi. Ali Tandoğan’ın ceza sahası dışından gelişigüzel vuruşu kaleyi bulmadı.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ikinci 45 dakikaya iki değişiklikle başladı. Genç çalıştırıcı, savunmada Milan Stepanov’un yerine İbrahim Öztürk, forvette Sercan Yıldırım’ın yerine de Turgay Bahadır’ı oyuna aldı. İkinci devrede Bursaspor biraz daha istekli ve ofsansif bir oyun sergilemek istese de İngiliz devi, Yeşil-Beyazlılara fırsat tanımadı. Temsilcimiz, pozisyon bulmakta bile zorluk çekti. Mücadeleyi, kaleyi bulan sadece 1 şutla tamamladı. Manchester United, skorun verdiği avantajı maç sonuna kadar korumayı başarırken, Ertuğrul Sağlam’ın değişiklikleri de sonuç vermedi. Sir Alex Ferguson’un takımı Nani önderliğinde ataklar geliştirirken; Bursaspor savunmasını ve Ivankov’u geçemedi. 90 dakikalık süre ManU’nun üstünlüğüyle sona erdi.

Yeşil-Beyazlı taraftarlar Old Trafford’u doldurdu

Manchester United-Bursaspor maçında, 76 bin 212 kişi kapasiteli Old Trafford Stadı’nın tamamına yakını doldu. Türk taraftarlara ayrılan biletlerin tamamı tükenirken, Yeşil-Beyazlı futbolseverler ısınmak için sahaya çıkan oyunculara sevgi gösterisinde bulundu. Mücadeleyi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve kulüp yöneticileri tribünden izledi.

Sağlam’dan Sercan Yıldırım sürprizi

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligdeki Kardemir Karabükspor maçında sonradan oyuna aldığı Sercan Yıldırım’a dün ilk 11’de görev verdi. Kardemir Karabükspor karşısında as kadroda yer alan Batalla, İbrahim ve Turgay’ı İngiltere’de yedek kulübesinde oturttu. Manchester United Menajeri Alex Ferguson ise gol yollarındaki en önemli ismi olan Rooney’yi 18 kişilik kadroya almadı.

Maçın adamı – Nani maça damgasını vurdu

Maçın ilk dakikalarında pas hatası yapan ve bocalayan Bursaspor, beklemediği bir anda şoke oldu. Manchester United’in golcüsü Portekizli Nani, takımındaki eksikliklere rağmen 8. dakikada uzaktan attığı golle temsilcimizi Türkiye’ye puansız yollayan isim oldu.

Hayal kırıklığı – İvankov’daki form düşüklüğü sürüyor

Şampiyonlar Ligi’nde Bursa’da oynanan Valencia maçında da benzer bir gol yiyen Ivankov, Türkiye’de gösterdiği başarısını Avrupa’ya taşıyamıyor. Birçok pozisyonda gereksiz çıkışlar yapan Timsah’ın file bekçisi, savunmadaki arkadaşlarını zor durumda bıraktı.

Kırılma noktası – 7. dakikadaki gol maçı kopardı

Pozisyon yok. Nani, daha maçın başında şık bir vuruşla sonucu tayin eden vuruşu yaptı. Böylece Manchester United, hem 3 puanı hem de liderliğini sürdürdü. İngiliz devi, kendisine göre zayıf rakibi Bursaspor karşısında kendisini fazla da yormadan galip gelmesini bildi.

MANCHESTER UNITED: Kuszczak 5, Rafael 6, Smalling 7, Vidic 6, Evra 7, Fletcher 6, Carrick 6, Anderson 6 (Dk. 77 Hernandez 6), Nani 8, Macheda 6, Park 6 (Dk. 71 Obertan 5)

BURSASPOR: Ivankov 3, Ali 5 (Dk. 70 Mustafa Keçeli 3), Ömer Erdoğan 6, Stepanov 4 (Dk. 46 İbrahim 5), Vederson 4, Volkan 6, Svensson 5, Ergic 4, Ozan İpek 4, Insua 5, Sercan Yıldırım 4 (Dk. 46 Turgay 5)

GOL: Dk. 7 Nani

SARI KARTLAR: Nani / Ozan İpek, Ali Tandoğan

HAKEMLER: Gianluca Rocchi 6, Elenito Di Liberatore 6, Luca Maggiani 6

STAT: Old Trafford

KAMURAN SAMAR – MANCHESTER – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]