Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

120 milyon dolar yatırımla 700 kişiyi iş sahibi yapacak

Kendi markalarıyla 40 ülkeye ihracat yapan Türk firması B’iota üç yıl içinde 80 ülkeye ürün satarak bir dünya markası olmayı hedefliyor.

B’iota Laboratuvarları Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar, ilk kez bir Türk şirketinden dünya markası çıkarmayı hedeflediklerini belirterek Türkiye, Brezilya, Suriye ve İran’da toplam 120 milyon dolarlık yatırımla yeni üretim tesisleri açacaklarını söyledi. Dündar, sadece İstanbul’daki tesiste 700 kişiyi istihdam edeceklerini, bu rakamla birlikte toplam çalışan sayılarının 1.000 kişiye çıkacağını vurguladı.

Dermo kozmetik firması B’iota Laboratuvarları’nın saç dökülmesi sorunu yaşayanlar için çıkardığı ‘Bioxcin Forte’ adlı ürünün tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Dündar, dünyada 40 ülkenin eczanelerinde ürünlerinin satıldığını, önümüzdeki 3 yılda girdikleri ülke sayısını 2’ye, cirolarını da 3’e katlayacaklarını, 3 yılda dünyada 500 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyledi. Dünya markası olma hedefi doğrultusunda her ülkede markalaşma sürecini geçirdiklerini anlatan Dündar, “Önümüzdeki dönemde Türkiye, Brezilya, Suriye ve İran’da toplam 120 milyon dolarlık yatırımla 4 üretim tesisini birden hizmete açacağız. Şu anda İsviçre, İran, İspanya, Slovenya, Makedonya, Polonya, Ukrayna, Portekiz, Avusturya, Brezilya gibi ülkelere gittiğinizde eczanelerde bizim ürünlerimizi görebilirsiniz.” şeklinde konuştu.

İstanbul’da yapımına devam ettikleri Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 3. büyük farmasötik fabrikasını 2011 başında hizmete açacaklarını anlatan B’iota’nın patronu, dünyada toplam kişisel bakım pazarının 300 milyar dolar olduğuna işaret ederek, “Bu pazarın yaklaşık yüzde 1’i Türkiye’de. Türkiye, global markaların sürekli ağırlıkta olduğu bir pazar. Pazarın yüzde 70’i yabancı firmaların elinde. Ülkemizde kullanılan ürünlerin birçoğu ithal ediliyor. Bu sebeple ülkemizdeki istihdama katkısı yok. Yüzde 70’lik kısım yerli markaların elinde olsaydı ekstradan 30 bin civarında ek istihdam sağlanmış olacaktı.” dedi. Bu yıl 100 milyon dolarlık ciro yakalayacaklarını, 50 milyon dolarlık ihracat hedefine kolaylıkla ulaşacaklarını ifade eden Dündar, Türkiye pazarının çok hızlı büyüdüğünü söyledi. Türkiye’de 3 bin 240 çeşit endemik bitki bulunduğuna dikkati çeken Cihat Dündar, her şehirde kurmayı hedefledikleri botanik parklarla hem endemik bitkileri korumayı hem de bu konuda bir bilinç oluşmasına katkı sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

B’iota Laboratuvarları Eczane Kanalı Global Pazarlama Müdürü Ahmet Atçı da dünyadaki 300 milyar dolarlık kişisel bakım pazarının 33 milyar dolarının saç bakımına ait olduğunu, gelişmiş ülkelerde aylık kişi başı 120 dolar olan kozmetik tüketiminin Türkiye’de henüz 17 dolar olduğunu ifade etti. Saç dökülmesine yönelik pazarın bakım pazarının yüzde 16’sını oluşturduğunun altını çizen Atçı, “B’iota, bu pazarda yüzde 70 pay ile lider konumda. Yeni ürünümüz Bioxcin Forte ile pazardan büyük pay almayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

MUSTAFA YAĞMURLU ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]