Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Hayat

Avrupalıların da yüzde 80’i yaz-kış saati istemiyor

Avrupa yaz saati uygulamasında vazgeçebilir

Avrupa Komisyonu’nun yaptığı online ankete katılanların yüzde 80’i saat değişikliği uygulmasına son verilmesini istiyor. Anketin resmi sonuçlarının Avrupa Komisyonu’nun istişarelerinden sonra açıklanacağı bildirildi.

Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu’nun yaz ve kış saatleri değişikliği konusunda yaptığı online anketin resmi olmayan sonucuna göre, Avrupalıların büyük çoğunluğu saat değişikliği uygulamasına son verilmesini istiyor. Westfalenpost gazetesinin ardından Alman medyasında yer alan habere göre, ankete katılanların yüzde 80’i yaz ve kış saatleri uygulamasının kaldırılmasından yana görüş bildirdi. Haberde, ankete katılan 4 milyon 600 bin civarında kişiden yaklaşık 3 milyonunun Alman olduğu kaydedildi.

Avrupa Komisyonu’nun online anketin sonuçlarını ayrıntılı bir şekilde değerlendirdikten sonra resmi olarak açıklayacağı belirtildi.

Avrupa Komisyonu, istişarelerin ardından yaz ve kış saati değişikliği uygulamasına son verilmesi gerektiği kararına varırsa, bir yasa değişikliği önerisi sunabilecek. Böyle bir önerinin de AB ülkelerinin yanı sıra Avrupa Parlamentosu tarafından da onaylanması gerekiyor. Avrupa Birliği içinde farklı saat uygulamaları ile iletişim ve ulaşımda aksaklıklarla karşılaşılmaması için yaz ve kış saati değişikliği yapılıyor. Buna göre, saatler Mart ayının son Pazar günü ileriye, Ekim ayının son Pazar günü de geriye alınıyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]