Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Biyografi

Woodrow Wilson kimdir?

Wilson, 1913-1921 yılları arasında ABD Başkanı olarak görev yapmıştır.

Woodrow Wilson, 28 Aralık 1856 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde doğan bir siyaset adamı ve akademisyendir. Wilson, 1913-1921 yılları arasında ABD Başkanı olarak görev yapmıştır.

Wilson, Princeton Üniversitesi’nde siyaset bilimi profesörü olarak çalıştı ve Amerikan siyasi sistemine ve yasama organlarına dair çeşitli yazılar yayınladı. 1910’da New Jersey valisi seçildi ve reformcu bir program uyguladı. 1912 yılında, Demokrat Parti’nin başkan adayı olarak seçimlere katıldı ve seçimi kazandı.

Wilson, başkan olarak, yurt içinde bir dizi reform yaparak, Federal Rezerv Sistemi’ni kurdu, antitröst yasalarını güçlendirdi, kadınların oy kullanma hakkını savundu ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi gibi konularda yasal düzenlemeler yaptı. Ayrıca, yurt dışında da önemli politikalar izledi. I. Dünya Savaşı’na ABD’nin girmesini sağladı ve Savaşın sonunda, İtilaf Devletleri arasında Versailles Antlaşması’nın imzalanmasına öncülük etti.

Wilson, aynı zamanda, barışın sağlanmasına yönelik uluslararası bir düzenin kurulması için çaba gösterdi. Bu nedenle, Milletler Cemiyeti’nin kurulması için çabaladı ve Cemiyetin kurulmasında önemli rol oynadı. Woodrow Wilson, 3 Şubat 1924 tarihinde hayatını kaybetti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]