Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kadıköy’de Halkın Takımı da Kanaryalar da gülemedi

Türkiye müthiş bir derbiye daha tanıklık etti. Kadıköy’de büyük maçlardan çoğu zaman alnının akıyla çıkan Fenerbahçe, favori gösterilen Beşiktaş’ı ağırladı. Kritik randevuda iki takım da gülemedi: 1-1. Yıldızların sahne aldığı gecede Senegalli Niang ilk hamleyi yaptı, son sözü Guti Hernandez penaltıyla söyledi.

Spor Toto Süper Lig’de sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe ile Beşiktaş Kadıköy’de 1-1 berabere kaldı. Haftalardır sıkıntılarla boğuşan Sarı-Lacivertliler açısından adeta dönüm maçı olan mücadele, Siyah-Beyazlılar için deplasmanda alınacak galibiyetten başka anlam taşımıyordu.

Tribünlerin tamamen dolduğu karşılaşmanın ilk bölümleri vasatın bile altındaydı. Hatta futboldan daha çok itiş kakış şeklinde devam eden bir müsabaka izleniyordu. Takımlar birbirine üstünlük kuramazken Fenerbahçe tedirgin, Beşiktaş ise kontrollü bir oyun ortaya koyuyordu. Zaten doğru dürüst pozisyon da yaşanmadan 26’da Fenerbahçe’nin golü geldi. Andre Santos ortaladı, kaleci Hakan’dan seken top Mehmet Topuz’un önüne düştü. Topuz’un kafa vuruşu direkten geri gelirken bomboş kalan Niang, ağları havalandırdı: 1-0. 29’da Gökhan Gönül, müsait durumda olmasına rağmen yakın mesafeden topu auta gönderdi. Avrupa ve ligdeki başarılı performansıyla derbinin favorisi gösterilen Beşiktaş, zorlu maçta oldukça şanssızdı. Ekrem ve kaleci Hakan’ın sakatlanarak sahayı terk etmesi Teknik Direktör Schuster’in elini kolunu bağladı. İki takımdan çok sayıda oyuncu sakatlık yaşarken ilk yarıya 7 dakika eklendi. 43’te Beşiktaş defansının ofsayt diye duraksadığı anda Niang inanılmaz bir gol kaçırdı. Sarı-Lacivertliler hemen ardından Dia ve Alex ile farkı artırma fırsatını kullanamadı. Buna karşılık Beşiktaş’ın net bir gol girişimi yoktu.

İkinci yarıda Fenerbahçe skoru korumak, Beşiktaş önce eşitliği sağlamak amacındaydı. Kartal, 86’da kaleci Volkan’ın Bobo’yu düşürmesiyle penaltı kazandı ve Guti durumu 1-1 yaptı. Kontrataklarda etkili olan Sarı-Lacivertliler, en az 5 gol pozisyonundan yararlanamazken Beşiktaş da galibiyete yetecek kadar atak geliştirmesine karşın beraberlikle yetindi.

Yılın ilk derbisinde tekmeler konuştu

F.Bahçe ile Beşiktaş arasında oynanan sezonun ilk derbi maçında adeta tekmeler havada uçuştu. Derbide F.Bahçe’den Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu, Beşiktaş’tan ise Hakan Arıkan ile Ekrem ilk 45 dakikada sakatlık yaşadı.Siyah-Beyazlı oyuncular Ekrem ve Hakan sakatlıkları nedeniyle henüz ilk yarıda oyundan çıkmak zorunda kalırken, Sarı-Lacivertli takımda Emre Belözoğlu ikinci yarıya başlayamadı, Volkan Demirel ise müsabakayı sakat tamamladı. Derbide sakatlanan futbolcuların durumlarının bugün netlik kazanacağı bildirildi. Hakem Cüneyt Çakır, özellikle her iki takım kalecisinin yaşadığı sakatlıklardan kaynaklanan duraklamalar sebebiyle ilk yarıya 7 dakika ilave yapmak zorunda kaldı.

Kartal, 5. haftalarda Kanarya’ya kaybetmiyor

Beşiktaş ile F.Bahçe, dün akşam lig tarihi boyunca 4. kez sezonun 5. haftasında karşılaştı. Oynanan 4 maçta da Sarı-Lacivertliler kazanamadı. 1978-79’daki maç 0-0 biterken, 1996-97’de Beşiktaş 1-0, 2000-01’de ise yine Beşiktaş 3-0 kazanmıştı. Bu arada bu sezon her iki takım ilk kez maçlarını berabere bitirirken Siyah-Beyazlılar derbideki ilk şutunu 37. dakikada attı. Öte yandan Hernandez Guti, derbide topla en çok oynayan ve en çok isabetli pas veren oyuncu oldu.

Kaptan Alex sahada eşi hastanedeydi

F.Bahçe’de tartışılan isim Alex’in dev maç öncesi büyük bir moral bozukluğu yaşadığı ortaya çıktı. Alex’in eşi Daiane’nin öğle saatlerinde şiddetli karın ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Kamptayken eşinin rahatsızlandığı haberini alan ve Aykut Kocaman’ın ‘istersen oynama’ isteğini kabul etmeyen Alex’in, maç biter bitmez soluğu hastanede aldığı kaydedildi. Bu arada F.Bahçe’nin yeni transferi Niang, Sarı-Lacivertli formayla 3 golünü de Kadıköy’de attı.

Hayal Kırıklığı – Nihat Kahveci, kredisini tüketiyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster’in ilk 11’de görev verdiği Nihat Kahveci, adeta saç-baş yoldurdu. Alman hocanın 90 dakika boyunca sabrettiği tecrübeli futbolcu yine vasatın çok altında kaldı. Siyah-Beyazlı taraftarların büyük tepkisini çekti.

Kırılma anı – Dia, zoru başarınca maç döndü

Dakika 80… Fenerbahçe 1-0 önde… Dia, ara pasta genç kaleci Cenk’le karşı karşıya kaldı. Seken topa ayağının içiyle vurmak yerine meşin yuvarlağa ayağının üstüyle vuran Senegalli futbolcu, topu auta attı. Dia, takımının iki farklı öne geçmesine, belki de F.Bahçe’nin maçı kazanmasına engel oldu.

Erhan Güven – İstanbul – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]