Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Biyografi

Keşif tutkunu İngiliz milyarder Hamish Harding’in yaşam öyküsü

Keşiflere olan tutkusuyla tanınan Hamish Harding'in yaşamı ve başarıları

Hamish Harding, dünya genelinde keşif tutkunu olarak tanınan bir milyarderdir. Kendisi, maceraperest ruhu ve sınırları zorlayan projeleriyle dikkat çekmektedir. İş dünyasında da başarılı bir kariyere sahip olan Harding, heyecan verici keşiflere liderlik etme konusunda uzmandır.

Harding, (doğum tarihi) tarihinde (doğum yeri) şehrinde dünyaya geldi. Genç yaşlarından itibaren keşiflere olan ilgisiyle biliniyordu. Büyüdükçe, sınırları zorlama ve bilinmeyen topraklara adım atma tutkusu daha da güçlendi.

İş dünyasında başarılar elde etmek için çeşitli girişimlerde bulunan Harding, bir milyarder olarak büyük bir başarı elde etti. İnovasyon ve teknoloji alanında önemli adımlar atan bir işadamı olarak tanınmaktadır.

Ancak Harding’in en büyük tutkusu keşiflerdir. Dünyanın en zorlu bölgelerine seyahat etmek, kutup bölgelerini keşfetmek ve sınırları aşmak için girişimlerde bulunmuştur. İnsanlık tarihinin en önemli keşiflerinden bazılarına liderlik etmiştir.

Harding, (tarih) tarihinde TransAntarctic Kış Geçişi’nde liderlik etti. Bu proje, Antarktika’nın karadan karaya geçişini tamamlamak için zorlu bir kış sezonunda gerçekleştirilen ilk girişimdir. Bu başarı, Harding’in cesareti, liderlik yetenekleri ve dayanıklılığı hakkında birçok övgü almıştır.

Ayrıca Harding, uzay turizmi alanında da öncü rol oynamaktadır. Blue Origin’in turistik uzay uçuşlarına liderlik eden bir ekip olan “Club for the Future”ın başkanıdır. Uzay yolculuğunu insanlara erişilebilir kılmak ve gelecek nesilleri teşvik etmek amacıyla çalışmaktadır.

Hamish Harding, hayatı boyunca keşiflerle ilgili sınırları zorlayan projelere liderlik etme tutkusunu sürdürmekte ve bu tutkusunu insanlığın faydasına kullanmaktadır. Başarılarıyla tanınan bir milyarder ve maceraperest olan Harding, keşif dürtüsüyle dünyaya ilham vermektedir.

TİTANİK ENKAZINDA SIKIŞTI

Harding, Titanik‘in enkazında bir serbest dalış denizaltısında mürettebatı ile birlikte sıkıştı. Yaklaşık 24 saatlik oksijenleri kaldı. Harding, uzay turizmi alanında da öncü rol oynamaktaydı. Blue Origin‘in turistik uzay uçuşlarına liderlik etmişti. Uzaydan sağ döndü ancak Atlantik Okyanusunun dibinden sıkıştı.

DENİZALTINDA 5 KİŞİ VAR

Titanik‘in enkazında serbest dalış yapan OceanGate denizaltısında mahsur kalan beş kişi:

Emekli Fransız donanması komutanı Paul-Henry Nargeolet (73)

OceanGate Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Stockton Rush (61)

İngiliz İşadamı Hamish Harding (58)

Pakistanlı İşadamı Şehzade Davud (48) ve oğlu Süleyman Davud (19)

NEDEN BULUNAMIYOR?

Pazar gününden beri kayıp OceanGate denizaltısını kurtarmak neden bu kadar zor?

Belçika‘nın yaklaşık yarısı büyüklüğünde bir alanda arama yapılıyor. OceanGate‘in goksijen kaynağı Perşembe günü erken saatlerde tükenecek.

1. Uzmanlar, gemi okyanus tabanındaysa kurtarmanın neredeyse imkansız olacağını söylüyor. Uzman Tim Maltin, “Orası zifiri karanlık. Dondurucu soğuk. Deniz tabanı çamur ve dalgalı. Görüş mesafesi bir karış.” dedi.

2 Dünyada Titanik enkazının derinliklerine ulaşabilecek yalnızca bir kaç tane denizaltı aracı var. Bu denizaltılar da kayıp gemiyi yüzeye çekecek güce sahip değil.

3. İngiltere‘deki Keele Üniversitesi‘nde adli bir yerbilimci olan Jamie Pringle, “Ay yüzeyi hakkında okyanusun dibinden daha fazla şey biliyoruz, çünkü henüz araştırmadık” dedi.

4. Uzmanlar, geminin okyanusun dibinde değil de ortalarında ya da yüzeye yakın olması halinde, onu bulmanın samanlıkta bir iğne bulmaktan daha zor olacağını söylüyor.

GEMİ PATLADI…


OceanGate gemisinin yüksek basınç nedeniyle patladığı bildirildi. Gemide bulunan: Emekli Fransız donanması komutanı Paul-Henry Nargeolet (73) #OceanGate Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Stockton Rush (61) İngiliz İşadamı Hamish Harding (58) Pakistanlı İşadamı Şehzade Davud (48) ve oğlu Süleyman Davud (19) hayatını kaybetti. Dünyaca ünlü #Titanic enkazının yanında şimdi bir enkaz daha var. İçinde Titabic batığı turistlerinin bulunduğu denizaltının parçaları araştırma ekibi tarafından bulundu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]