Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım’ın renkleri Diyalog Avrasya’nın iftarında buluştu FOTO GALERİ

Diyalog Avrasya Platformu (DAP) Kırım Temsilciliği, Kırım’ın önde gelen simalarını Türk müteşebbislerce açılan Uluslararası Simferepol Okulu’nda verdiği iftarla buluşturdu.

Özerk Kırım’ın Simferepol’deki Türk kolejlinde gerçekleşen iftara çok sayıda davetli katıldı. İftar programına; Ukrayna Cumhurbaşkanı Kırım Özel Temsilcisi Yardımcısı Vladimir Kazarin, Kırım Parlamento Başkanı Yardımcısı Mihail Baharev, Eğitim ve Kültürden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tatyana Umrihina, Milli Eğitim Bakanı Vitalina Dzoz, Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi (KİPU) Rektörü Fevzi Yakubov, T.C. Simferepol Fahri Başkonsolosu Seyran Osmanov, TİKA Kırım Program Koordinatör Yardımcısı Hacı Bayram Bolat, THY Simferopol Şube Müdürü Halit Koca, Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablayev, Kırım’daki İslami kurum ve kuruluşların temsilcileri, Yahudi, Ermeni ve Hıristiyan cemaatinin önde gelenleri ve Türk işadamları katıldı.

İftar öncesinde konuşma yapan Eğitimde Yeni Teknolojiler Firması Genel Müdürü Said Enver Yıldız davetlilere Kırım’da yürüttükleri hizmetler hakkında bilgi verdi. Diyalog Avrasya’nın faaliyetlerini anlatan Yıldız, eğitim faaliyetlerini ilişkin şunları anlattı; “İlk kez 1993’te Kırım’ın Tankoye yerleşim bölgesinde okul açıldı. 2003 yılında ise Simferepol’de bu bulunduğumuz okul açıldı. Burada anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin Türkoloji bölümlerinde Türkçe öğretiyoruz. Hedefimiz eğitim müesseselerimiz de; din, dil, ırk ayırt etmeksizin, hoşgörü, saygı sevgiye dayalı çağdaş bir eğitim vermek. Şunu sevinerek ifade etmeliyim ki okulumuzda 14 farklı milletten çocuk birlikte kardeşçe eğitim görüyor. Belki biraz mütevazılığı aşacak ama eğitim alanında hem kendimizi, hem de bize güvenip çocuklarını veren anne babaları mahcup etmemeye kararlıyız. Şu ana kadar bütün velilerimiz desteklerini arkamızda gördük. Onlara çok teşekkür ediyorum.”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Kırım Özel Temsilcisi Yardımcısı Vladimir Kazarin ise; “Diyalog Avrasya’ya sadece Avrasya bölgesine değil, dünyanın dört bir tarafında hoşgörü ve tolerans götürdüğü için teşekkür ediyorum. Terbiyeli, yüksek ahlaklı nesiller yetiştiren bu içerisinde bulunduğumuz okullara emeği geçenlere de minnettarlığımı bildirmek istiyorum” dedi

Konuşmasının başında önemli bir toplantıyı sırf bu iftar programına katılabilmek için ertelediğini ifade eden Kırım Parlamento Başkanı Yardımcısı Mihail Baharev, iftar vesilesiyle DAP’ın üstlendiği misyonu ve amaçlarını öğrenmekten dostları ile iftar sofrasında ile bir araya gelmekten duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.

Tankoye Lisesi Müdürü Mehmet Kangiyev’in Cihan’a yaptığı açıklamada; “Çok heyecanlı bir akşam bir gün geçirdik. Kırım’daki okulların 17 yıllık geçmişine baktığımda şunu görüyorum yapılan hizmetler insanların gönlünü kazanmış. Biz 1993 yılında bir akşam oturup, devletin üst düzey temsilcileri, bakanlar, milletvekilleri ile iftar yapacağımızı hayal bile edemezdik” dedi.

BU OKULLARI AYAKTA ALKIŞLAMAK LAZIM

Okulda incelemelerde bulunan ve okulun faaliyetleri hakkında idarecilerden bilgi alan Kırım Milli Eğitim Bakanı Vitalina Dzoz Cihan’a yaptığı açıklamada; “Ben bu okula emeği geçenleri, bu kaliteli nesli yetiştirenleri tanımıyorum, bu hizmetlerin arkasında olanları da bilmiyorum ama yapılan iş ortada. Bu kaliteli iş oturarak değil, ancak ayakta alkışlanır. Bu okulları ve emeği geçenleri ayakta alkışlıyorum” dedi.

Eğitim ve Kültürden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tatyana Umrihina iftar sonrasında yaptığı konuşmada; “Bugün bir Türk okulunda, Ermenistan cemaatinin temsilcileri, farklı dine mensup insanlarla bir aradayız. Oturup yemek yeyip sohbet ediyoruz. Bu öylesine bir iş değil bu çok büyük iş” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU – AKMESCİT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]