Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da kitabına göre köpek gezdirmeyen cezalandırılacak

Ukrayna Parlamentosu bugünkü oturumunda evcil köpeklerin sokakta gezdirirken uyulması gereken kuralları ve ihlal edildiği takdirde verilecek cezaları içeren yasa tasarısını kabul etti. Köpeklerin dışarıda nasıl gezdirilmesi gerektiğini düzenleyen yasa tasarısı 450 sandalyeli Ukrayna Parlamentosu’nda 382 parlamenterin oyu ile kabul edildi. Yasanın geçmesi için yeter sayısı 226 idi.

Yeni yasa tasarısı ile birlikte evcil bir köpeğinin bir vatandaşı ısırması ya da yaralaması halinde köpek sahibine yaklaşık 500 dolar ile bin 100 dolar arasında para cezası verilebilecek. Para cezası haricinde kusurlu köpek sahibine 150 ile 240 saat kamu hizmeti veya 2 ila 3 yıla kadar hapis cezası da verilebilecek.

Evcil bir köpeğin, herhangi birisini ağır yaralaması veya öldürmesi halinde 3 yıldan 8 yıla kadar yaralı ve ölü sayısı faza ise köpek sahibine 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]