Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

TİKA’nın Türkoloji bölümü öğrencilerine yönelik yaz stajı başladı [FOTO GALERİ]

{jcomments on}TİKA Başkanlığı tarafından yürütülen Türkoloji Projesi kapsamındaki yaz stajı başladı. Yurt dışında işbirliği yapılan üniversitelerin Türk Dili Edebiyatı ile Türkoloji bölümlerinde öğrenim gören 100 öğrencinin katıldığı açılış töreni TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapıldı.

Bu yıl 8’incisi düzenlenen ve 1 ay sürecek olan staj programının açılış törenine katılan TİKA Başkanı Musa Kulaklıkaya, Türkçe’nin öneminden bahsederek, dünyanın birçok yerinde Türkçe’ye olan ilginin arttığını söyledi.

Başkan Kulaklıkaya’nın açıklamasının ardından Tataristan’dan Leyla, Suriye’den Nesrin Türkçe şiirler okudu.

Bu yıl ki programa, Afganistan, Arnavutluk, Belarus, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Estonya, Filistin, Gürcistan, Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Letonya, Litvanya, Makedonya, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Romanya, Rusya, R.F. Tataristan, Sırbistan, Slovakya, Suriye, Tayvan, Türkmenistan, Ukrayna ve Yemen’den öğrenciler katılıyor.

 

Ukrayna Haber / Eğitim Servisi

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]