Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yunanistan’da Fernando Santos dönemi resmen başladı

Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı Sofoklis Pilavios, Yunanistan Milli Futbol Takımı’nın başına getirilen Portekizli Teknik Direktör Fernando Manuel Costa Santos (56) kamuoyuna resmen tanıttı. Yunan Milli Futbol Takımı’nı 2 yıl süreyle çalıştıracak olan Fernando Santos, yıllık 500 bin euro ücret artı bonus alacak.

“YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

Atina King George Palace’da bugün yapılan tanıtım toplantısında konuşan Futbol Federasyonu Başkanı Pilavios, “Başarılarla geçmesini umduğumuz yeni bir dönem başlıyor. Otto Rehhagel’in yaptığı hizmetler büyüktü. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Santos’un çalışmaya çok istekli olduğunu ve yeni bir takım kuracağını belirten Pilavios, “Kendisi bazı düşüncelerini bize aktardı. Çok iyi ilerleyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“FARKLI BİR TAKIM KURACAĞIM”

“Burada bulunmak, büyük onur” diyen Santos, 8 yıllık Rehhagel döneminde, Yunan Milli Futbol Takımı’nın bir çok başarıya imza attığını söyledi. Eski başarıların üzerinde stresin aksine bir rahatlık hissi oluşturduğunu belirten Portekizli Santos, bir dönemin kapanıp yeni bir dönemin açıldığına dikkat çekti. Fernando Santos şunları söyledi: “Çoğu futbolcuyla çalıştım. Onlar teknik direktör olarak futbol felsefemi biliyorlar. Bu önemli. Gücümün yüzde 200’ünü vereceğim ve günde 24 saat çalışacağım. Yunan halkına iyi maçlar sunmalıyız. Oyun anlayışımız farklı olacak ancak tek hedefimiz galibiyet olacak.” dedi. Rehhagel’i tartışmayacağını belirten Santos, “Farklı bir takım anlayışı ile takım kuralları olacağının” altını ısrarla çizdi. Santos, 2004 yılında Yunanistan’ın Avrupa Şampiyonu olmasının kendisi için bir kriter olduğunu ifade etti. Zamanının çoğunu Almanya’da geçirdiği için eleştirilen Rehhagel’in aksine Santos, Yunanistan’a yerleşeceğini açıkladı. Santos’un yardımcılığını ise Yunan antrenör yapacak.

SANTOS 10 YILDIR YUNANİSTAN’DA

Yunan Milli Futbol Takımı’nı 2 yıl süreyle çalıştıracak olan Fernando Santos, yıllık 500 bin Euro ücret artı bonus alacak. Santos, Ukrayna ve Polonya’da düzenlenecek olan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası sonuna kadar Yunan milli futbol takımını çalıştıracak. Santos yönetimindeki Yunanistan, EURO 2012 elemeleri kapsamında ilk maçını 3 Eylül’de Gürcistan ile oynayacak.

Yunanistan futbolunu çok iyi tanıyan Portekizli teknik adam Santos, ülkenin büyük takımlarında görev yaptı. Santos, 2001-2002 AEK, 2002-2003 Panathinaikos, 2004-2006 AEK, 2007-2010 PAOK takımlarını çalıştırdı. Santos’lu PAOK, geçen sezon Yunan Süper Ligi’ni üçüncü sırada tamamladı.

Hasan Hacı-Spor-Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]