Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Azerbaycan ordusunu silahlandırıyor

Azerbaycan’ın 2006-2012 yıllarında 23 bin 156 adet ateşli silah ithal ettiği bildirildi.

Birleşmiş Milletlerin(BM) Konvansiyonel Silahlarla ilgili yayınladığı rapora göre Azerbaycan, 2006-2012 yıllarında yabancı ülkelerden 23 bin 156 adet silah satın aldı.S ilahların 19 bin 420 adedini otomatik tüfekler, 3 bin 120 adedini tabanca, kalan kısmı ise diğer silahlardan oluşuyor. Raporda otomatik tüfeklerin yaklaşık 19 bin adedi Ukrayna’dan, tabancaların ise 3 bin 41 adedi Türkiye’den satın alındığı bildirildi.

Azerbaycan son 6 yılda silah satın aldığı yabancı ülkelerin bazıları ise raporda şu şekilde yer alıyor: Sırbistan’dan 150 adet otomatik tüfek, Türkiye’den 270 adet MP-5 tipi hafif makineli silah, Rusya’dan 110 adet tüfek ve karabina, 19 bin adet AKM marka otomatik tüfek, 50 adet SVD markalı keskin nişancı tüfeği, İtalya’dan 178 adet tüfek ve karabina, 8 adet tabanca.

Dünya Silah Ticareti Analizi Merkezinin (SAMTO), 2013 yılı verilerine göre, Azerbaycan en çok silahlanan ülkeler listesinde 15. sırada yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Bakü’nün, silah ve askeri teçhizat ithaline 1 milyar 257 milyon ABD Doları harcama yaptığını duyuran SAMTO, 2013 yılında dünya ülkelerinin silah alımına toplamda 65 milyar 982 milyon dolar harcadığını bildirdi.

OSMAN UÇAK | BAKÜ – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]