Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ve Rusya başbakanları ikili ilişkilerden memnun

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Moskova’da temaslarda bulunan Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov’u ile Novo Ogarevo’daki konutunda bir araya geldi. Putin, görüşme başında yaptığı açıklamada Ukrayna ile Rusya’nın hâlihazırdaki ilişkilerin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Valdimir Putin; “Şu anda Ukrayna ve Rusya arasındaki ilişkiler sil baştan değişti. İlişkiler sadece Rusya’nın Karadeniz’deki filosu ve doğal gaz alanında kalmayıp diğer bütün alanlarda gelişti.” diye konuştu. İlişkilerde iniş-çıkışların bittiğini ve istikrara kavuştuğuna vurgu yapan Putin, bunun iki ülke arasında ticaret hacmine de olumlu yansıdığını belirtti. Putin, ticaret hacminin bir önceki yıla nazaran iki kat artarak küresel kriz öncesi seviyeye yeniden ulaşıldığının altını çizdi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin artışını, ülkenin siyasi istikrara kavuşmasına bağlayan Ukrayna Başbakanı Azarov ise Ukrayna ile Rusya’nın ilişkilerinin stratejik bir özelliğe sahip olması gerektiği üzerinde durdu. Ukrayna Hükümeti tarafından yapılan açıklamada bu yılın Ocak-Nisan döneminde iki ülke ticaret hacminin 11,7 milyar dolar olduğu bildirildi.

Başbakan Azarov’un Rusya temaslarında; enerji alanında işbirliği dâhil olmak üzere ekonomik ilişkilerde işbirliğinin geliştirilmesinin detaylarının ele alınması bekleniyor. Ayrıca Ukrayna tarafı Rusya ile 2020 yılına kadar olan ekonomik işbirliği planını sunacak.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]