Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Tuna Nehri Ukrayna’da 10 bin kişiyi su altında bırakabilir”

Ukrayna’nın güneyindeki Odesa Bölgesi’nden geçen, Tuna Nehri üzerindeki barajın dolması ve yıkılma tehlikesi, büyük endişeye yol açtı .

Ukrayna Olağanüstü Haller Bakanı Nestor Şufriç, aşırı yağışlar nedeniyle ülke topraklarından geçen Tuna Nehri üzerindeki barajın yıkılmasının söz konusu olduğunu söyledi.

Barajın yıkılması halinde su altında kalabilecek yerleşim alanlarında incelemelerde bulunan Şufriç; “Hava tahminlerine göre önümüzdeki günlerde yağış bekleniyor. Tuna Nehri’nin su seviyesi yükselirse kenarındaki koruma duvarını yıkabilir. Bu durumda ise Ukrayna topraklarında 13 yerleşim alanı su altında kalır. Tuna Nehri’nin sadece bu deltasında yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor” dedi.

Bölgedeki bütün birimlerin alarmda olması gerektiğine vurgu yapan Bakan Şufriç, olası su baskınında ihtiyaç sahiplerine en hızlı şekilde ulaşılması gerektiği talimatı verdi. Şu anda barajın yıkılması ve su baskını ihtimali üzerinde çevre illerden 500 araç ve bin 500 kişi bölgeye sevk edildi. Araçlar içerisinde feribotlar ve su pompa istasyonları gibi özel donanımlar ve uzman personeller yer alıyor.

Öte yandan hükümet, Tuna Nehri’nin Ukrayna topraklarındaki nehir yatağının kenarlarının yükseltilmesi için 8,5 milyon dolarlık bir kaynak ayırdı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]