Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTurizm

“Sinop-Kırım gemi seferleri tekrar başlatılsın”

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül Türkiye ile Kırım’ı birbirine bağlayan tarihi İpekyolu’nda iki yıl önce başlatılan ve büyük ilgi gören gemi seferlerinin tekrar başlaması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Baki Ergül yaptğı yazılı açıklamada, Sinop’un Antik çağlardan bugüne gelen süreçte çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaparak tarihin sayfalarında önemli bir yer aldığını ifade etti. Anadoluyu Ukrayna’ya bağlayan 150 deniz mili mesafedeki Sinop-Kırım hattının tekrar açılmasının turizm ve ticarete büyük yarar sağlayacağını ifade eden Ergül, “Tarihi ve kültürel bağlarımız olan deniz komşumuz Ukrayna ile turizm ve ticaretin yanı sıra sosyal ve daha iyi komşuluk ilişkileri kurmamız açısından öneminin büyük olduğuna inandığımız gemi seferlerinin tekrar başlatılması için gerekli çalışmaların yapılması tüm kurumların ödevi olmalıdır.” diye konuştu.

Başkan Ergül, 2007 yılında başlatılan ve çeşitli sebeplerden iptal edilen Sinop-Yalta arası katamaran gemi seferlerinin yeniden başlatılması için Sinop belediyesi olarak desteklerinin Sinop’un geleceği açısından her zaman devam edeceğini söyledi. Ergül, “Bu konuda çaba gösteren Sinope Tur sahibi Sayın Adem Tahtacı’nın çabalarını destekliyor ve Sinop belediyesi olarak her daim yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.” dedi.

 

TOLGA ÖZKOÇ / SİNOP / CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]