Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yüzde 55 Yanukoviç’in ilk 100 gününden memnun

Ukrayna’da sene başında yapılan seçimleri kazanan ve 25 Şubat 2010’da yemin ederek görevine başlayan Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in ilk 100 günü doldu. Yanukoviç’in 100 günlük icraatından Ukraynalıların yüzde 55’i memnun.

Research&Branding Grup tarafından yapılan ankete göre, Ukraynalıların yüzde 55,3 yeni cumhurbaşkanının yürüttüğü politikaları olumlu buluyor. 2076 kişinin katıldığı anket, Ukrayna genelinde ve 18 yaş üstü yetişkinler arasında yapıldı. Anketin yanılma payının yüzde 2,2 olduğu belirtiliyor.

Katılımcıların yüzde 19,3 Yanukoviç’in faaliyetlerini hem pozitif hem negatif olarak değerlendirirken, yüzde 25’i beğenmediğini kesin dille ifade etti.

Bu arada dünyadaki mali krizin etkisini hala üzerinden atamayan Ukrayna’da Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Sergei Tigipko çalışmasını ise katılımcıların yüzde 54,5 olumlu yönde değerlendirdi.

Turuncu devrimle gelen Başbakan Yuliya Timoşenko’yu parlamentodaki güven oylaması ile düşüren Başbakan Mıkola Azarov’un izlediği politikaları ise Ukraynalıların yüzde 48,4’i onaylıyor.

Ana muhalefete geçen Yuliya Timoşenko’nun muhalefetteki tutumu ise sadece Ukraynalıların 18,8’inden iyi puan alırken yüzde 60,3 ise Timoşenko’nun hâlihazırdaki durumuna negatif olarak bakıyor. [email protected]

YUNUS ERDOĞDU KİEV CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]