Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İşte Ukrayna’nın takip edeceği yeni iç ve dış siyaseti

Ukrayna Parlamentosu , ülkenin NATO üyeliği konusundaki talebini rafa kaldırdı. Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından Parlamento’ya sunulan ülkenin dış politikası ile ilgili yassa kabul edildi.

Verhovna Rada’da yapılan oylamada; Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyon, Rusya, Bağımsız Devlet Topluluğu (BDT) ülkelerinin yanı sıra bütün dünya devletleri ile iyi komşuluk ve stratejik işbirliği politikasının muhafaza edilmesine karar verildi.

450 sandalyeli Verhovna Rada’da kayıtlı 430 milletvekillinden 256 milletvekilinin oyu ile kabul edilen yasa tasarısı ile birlikte NATO üyeliği de resmen devlet politikası olmaktan çıktı. Verhovna Rada’da bir yasanın geçmesi için yeter sayısı ise 226.

Kabul edilen yasa tasarısı ile birlikte Ukrayna’nın dış politikasında; askeri ve politik birliklere üye olunması ilkesi de kaldırılırken, ülke Avrupa Birliği ile güvenliğin geliştirmesi ve etkinleşmesinde ortak faaliyet gösterebilecek. Ukrayna, askeri-politik bloklara üyelik haricindeki karşılıklı ve yapıcı işbirliğinin sürdürülmeye de devam edecek.

Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in sunduğu yasa tasarısı iç politikadaki milli güvenlik konusunu da belli esaslar üzerine oturtuyor.Ülkenin savunma gücünün sağlamlaştırmasına yönelik alt yapı çalışmalarına hız verilecek, silahlı güçler reforma tabii tutulacak, ordu personeli yavaş yavaş sözleşmeli olacak ve ordu mensuplarının sosyal güvenlik hakları iyileştirilecek. [email protected]

YUNUS ERDOĞDU KİEV CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]