Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[FOTOGALERİ] Ukrayna, İNFOMATRİX yarışmasında dünya 2’cisi oldu

Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleşen 13. INFOMATRİX Bilgisayar Olimpiyatı Dünya Finali’nden Ukrayna ekibi madalyalarla döndü.

Beş farklı kategoride, 51 ülkeden, 357 projenin katıldığı yarışmada, Uluslararası Meridyen Okulu öğrencilerinden; Yaroslav Getmançuk (6. Sınıf öğrencisi) ve Alperen Asım Kes (8. Sınıf öğrencisi) gümüş madalya alarak Ukrayna’ya dünya çapında bir başarı daha getirdi.

Bilindiği gibi aynı öğrenciler Nisan ayında Kazakistan’da yapılan Infomatrix Bilgisayar Olimpiyatı Avrasya Finalinde kısa film kategorisinde ”Last Regret” (Son Pişmanlık) filmi ile altın madalya alarak, Romanya’daki Dünya Finali’ne katılmaya hak kazanmışlardı.

Finalde Ukrayna ekibi lise ve üniversite öğrencilerinin hazırladığı 64 projeyle yarıştı.

Romanya Eğitim, Araştırma, Gençlik ve Spor Bakanlığı‘nın desteğiyle yapılan, INFOMATRİX yarışmasında; “Programlama kategorisinde”, Ukrayna adına “ReMe” adlı projeyle Lesi Ukrayna Doğu Avrupa Milli Üniversitesi’nden katılan Galina Padalko (3. sınıf öğrencisi), “Donanım kategorisinde” “ICS – INTELLIGENT CAR SYSTEM” adlı projeyle Kiev Ulusal Havacılık Üniversitesi’nden katılan Anton Holovaçenko (3. sınıf öğrencisi) ve yine “Donanım kategorisinde” “Homemade LCD projector” adlı projeyle yarışmaya Vinnitsa Bölgesi’ndeki Havrişkoyi Okulu’ndan katılan Olha Kryva (6. Sınıf öğrencisi) bronz madalyayla Ukrayna’ya döndü.

Alanındaki uzun soluklu tek yarışma olan Romanya’daki İNFOMATRİX bilişim finali, 51 ülkeden 357 teknoloji meraklısı öğrenciyi buluşturdu. Beş kategoride yapılan yarışmalarda, birbirinden ilginç projeler görücüye çıktı. Jüri değerlendirmeleri sonunda ‘mutlak birincilik’ madalyaları, Bosna Hersek, Romanya, Meksika ve Uganda’ya gitti. Robotlar arasındaki sumo güreşleri ve çizgi takibi yarışları ise, İNFOMATRİX’e heyecan kattı. Üç gün süren yarışma, coşku dolu ödül töreniyle sona erdi.

Bu yılki yarışmaya, tanınmış bilişim firmaları Avira ve IBM destek verdi. İlginç projeler, bu firmalarca satın alınıyor.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]