Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

Kiev’deki gecikmeli 19 Mayıs etkinlikleri gemi saldırısının gölgesinde kutlandı FOTO GALERİ

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gecikmeli 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 31 Mayıs akşamı İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısı ve İskenderun’da terörist saldırıda şehit olan askerlerin gölgesinde kutlandı.

Türk – Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD), Ukrayna’da faaliyet gösteren Türk üniversite öğrencileri derneklerinin birlikte organize ettiği, etkinlik coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar öncesinde İsrail komandolarının Mavi Marmara gemisindeki baskınında hayatını kaybedenler ve İskenderun’da şehit düşen askerlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.

BÜYÜKELÇİ MERİÇ; “BU OLAY KORSANLIK DEĞİL DE NEDİR?”

19 Mayıs’ın anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç; “Türkiye bütün çevresinde barış ve istikrarı görmeyi arzu etmektedir. Ama dün gerçekleşen müessif hadise de gördüğünüz gibi yakın çevremizde olan bazı ülkeler barışa ve istikrara katkıda bulunmayacak hareketlerde sorumsuzca bulunmaktadırlar.”

Sert bir dille konuşma yapan Büyükelçi Meriç; “Haksız meşru olmayan bir abluka altında yaşayan ümitsiz insanlara, insani yardım göndermek amacıyla yola çıkmış olan sadece Türkler değil, 32 milletin bulunduğu gemilere karşı adeta savaş açılmıştır. Değerli arkadaşlarım uluslararası sularda meydana gelmiş bu olay korsanlık değil de nedir? Bunu kuvvetle kınıyorum.” dedi.

Kutlama çıkışında Türk basın mensuplarının sorularını cevaplayan Büyükelçi Meriç; “Maalesef ben yurtdışında olduğum için bu etkinlik ertelenmek durumunda kalındı. Kutlamanın gecikmesi bence çok anlamalı oldu bu etkinlik vesilesiyle ben de görüşlerimi Türk kamuoyu ile paylaşma imkânı buldum. Konuşmamada bahsettiğim gibi amaç insani yardım. Gazze abluka altında, buraya insani yardım sadece İsrail üzeriden ve denetime tabii. Hükümetim bunu şiddetli bir şekilde kınamıştır. Sivillere karşı şiddet ve silah kullanılmıştır. İsrail bunun sonuçlarına katlanacaktır. Bu konu uluslararası forumlarda işlenecek ve dile getirilecektir” diye konuştu.

Öte yandan 19 Mayıs’ı organize eden üniversite derneklerine üye öğrencilerin İsrail karşıtı bir gösteri hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan 19 Mayıs görseli izlenme akabinde Büyükelçi Meriç, Türk öğrencilerin yoğun bunduğu üniversitelerin dekanlarına teşekkür plaketi verdi.

Geleneksel ve çeşitli üniversitelerdeki öğrencilerin rock konserleri yanı sıra TUİD Folklor Ekibi’nin de Türk halk oyunlarından gösterilerin sunduğu akşamda 19 Mayıs coşku ile kutlandı.

 

YUNUS ERDOĞDU KİEV CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]