Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İşte Havanın en kirli olduğu bölgeler

Devlet İstatistik Komitesi, Ukrayna’da hava kirliliğinin en yoğun olduğu illeri belirledi. Listenin başını, maden sanayinin kalbinin attığı Donetsk çekiyor.

Ukrayna’da çevre kirliliği sorunu ciddiyetini koruyor. Delo Gazetesi’nin haberine göre, 2009 yılı boyunca ülkede atmosfere 6,4 milyon ton zararlı gaz bırakıldı. Ekonomik krizin etkisiyle olsa gerek bu rakam bir önceki seneye göre yüzde 10,6 daha az.

Hava kirliliğine yol açan işletmelerin başında kimya ve metalürji sanayi işletmelerinin geldiğine dikkat çekiliyor.

Hava kirliliğinin en yoğun olduğu bölgelerin başında ise, maden sanayinin merkezi Donetsk geliyor. İkinci sırada, ülkenin diğer büyük sanayi merkezi Dnipropetrovsk Bölgesi bulunuyor. Havanın kirli olduğu diğer bölgeler ise Lugansk ve Çernovtsıy.

Bu arada başkent Kiev de hava kirliliğinin en yoğun olduğu yerler arasında olduğu bildiridi.

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]